Συνελήφθησαν οι 2 μοναχές του Αγίου Πορφύριου στην Ξάνθη και άνδρας που «υποδυόταν» τον ιερωμένο. Κατηγορούνται για αντιποίηση θρησκεύματος - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν οι 2 μοναχές του Αγίου Πορφύριου στην Ξάνθη και άνδρας που «υποδυόταν» τον ιερωμένο. Κατηγορούνται για αντιποίηση θρησκεύματος

Τρείς συλλήψεις είχαμε σήμερα το πρωί Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2020 στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην Ξάνθη που απασχόλησε της επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες. Οι δύο μοναχές του ησυχαστηρίου, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και μαζί τους και ένας άνδρας που σύμφωνα με το κατηγορητήριο υποδυόταν τον αρχιερέα.

Οι κατηγορίες είναι για αντιποίηση ορθόδοξου θρησκεύματος και του μοναχικού σχήματος. Το ησυχαστήριο είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών μετά από καταγγελίες και σήμερα το πρωί αστυνομικοί του τμήματος Σταυρούπολης συνέλαβαν τους τρείς να τελούν θεία λειτουργία στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.

Η υπόθεση είναι πολυσύνθετη μιας και υπάρχει μεν ανεξιθρησκία στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που καταγγέλθηκε ότι στην προκειμένη περίπτωση έχουν παραβιαστεί. Το αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι θα το κρίνουν τελικά τα δικαστήρια.

Σχετικά Άρθρα