Δράση ενημέρωσης για τον ''Σακχαρώδη Διαβήτη'' στην κεντρική πλατεία Ξάνθης - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Ατζέντα Τελευταία Νέα

Δράση ενημέρωσης για τον »Σακχαρώδη Διαβήτη» στην κεντρική πλατεία Ξάνθης

Στις 15/01/2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το επιστημονικό προσωπικό της 1ης Τ.ΟΜ.Υ Ξάνθης με θέμα: Σακχαρώδης Διαβήτης. Ομάδα στόχου ήταν οι διερχόμενοι πολίτες από τη Πλατεία Δημοκρατίας Ξάνθης, όπου και υλοποιήθηκε η δράση σε σημείο που παραχωρήθηκε απο τον Δήμο Ξάνθης.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τη νοσηλευτρια της δομής, κα Αλή Τουρκιάν και απο την κοινωνική λειτουργό κα Σαρηγιαννίδου Ευαγγελία. Η ενημέρωση των διερχομένων πολιτών αφορούσε τη νόσο (τί είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, διατροφικές οδηγίες κ.τλπ.). Δόθηκαν σχετικές οδηγίες και πληροφορίες από το εγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Υγείας.Επιπλέον, δόθηκαν πληροφορίες για τη λειτουργία της Τ.ΟΜ.Υ Ξάνθης. Η διάρκεια της δράσης ήταν από τις 10.30 π.μ. εώς 13.30 μ.μ. 

Οι διερχόμενοι ενημερώθηκαν για επικείμενη δράση μέτρησης σακχαρού στη δομή στις 03/02/20. Η προσέλευση είναι ελεύθερη από τις 09.00π.μ.  έως τις 14.00μ.μ. για κάθε ενδιαφέρομενο στον χώρο της 1η ΤΟΜΥ Ξάνθης (διεύθυνση Θεοδώρου Δούκα, δίπλα από τα γήπεδα του τένις, τηλ. 2541352123).

Σχετικά Άρθρα