slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εορτασμός της Πυροσβεστικής Ξάνθης: Εκκλησιασμός και απόδοση πλακέτας στον γηραιότερο απόμαχο πυροσβέστη 96 ετών!!

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε, στις 17 Δεκεμβρίου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, η εορτή των Τριών Παίδων εν καμίνω προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος όπου Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονας. Στο εκκλησιασμό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας και πλήθος πυροσβεστών  εν ενεργεία και συνταξιούχοι.

Φέτος η πυροσβεστική υπηρεσία τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον  γηραιότερο πυροσβέστη στην Ελλάδα  τον κύριο  Στέργιο Κουρτέση αφού διανύει το 96ο έτος της ηλικίας του αφού εισήλθε στο σώμα το 1951 και αποστρατεύτηκε το 1976!!!. Την απονομή έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας με τον Αν. Διοικητής της Π.Υ Ξάνθης Επιπυραγό κ. Γκίγκη Χρήστο.

Ακολούθησε καφές και κεράσματα.

Χρόνια πολλά !!!

Βιογραφία:

Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η ημέρα μνήμης τους καθιερώθηκε από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.

Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.

Έκπληκτος ο Ναβουχοδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων.

Ο εκκλησάκι ανέγειρε ο γνωστός Ξανθιώτης εργολάβος κ. Γιώργος Αβραμίδης ο οποίος έχει κληθεί και θα παραστείς στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Σχετικά Άρθρα