slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Με επιτυχία η νέα πεζοπορική διαδρομή του Δρομέα Θράκης στα στενά του Νέστου (+photos)

Πενήντα λάτρεις της φύσης συμμετείχαν στην πεζοπορική διαδρομή που διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος Δρομέας Θράκης στα στενά του Νέστου.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η 3η πεζοπορική δράση του αθλητικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης “Δρομέας Θράκης”, η οποία και σηματοδότησε με τον καλύτερο τρόπο την λήξη των πεζοποριών για το τρέχον έτος.

Η πεζοπορία έγινε στα στενά του Νέστου, στην περιοχή Τοξότες. Πενήντα λάτρεις της φύσης περπάτησαν στο μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό Γαλάνη μέχρι την σιδηροδρομική στάση του Κρωμνικού, πραγματοποιώντας μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής.

Η απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου, περπατώντας πότε δίπλα στο ποτάμι και πότε στα φυλλώματα του δάσους, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας υψόμετρο, γέμισε την ψυχή και το μυαλό των συμμετεχόντων από εικόνες και εμπειρίες.

Η όμορφη εκδρομή ολοκληρώθηκε σε τοπική ταβέρνα, δίπλα στο τζάκι, προσπαθώντας όλοι να αναπληρώσουν τις χαμένες θερμίδες, αλλά και ανταλλάσσοντας εορταστικές ευχές.

Η Κική Τσακαλδήμη, ήταν και πάλι η αρχηγός της όμορφης αυτής πορείας, με βοηθό της τον Δημήτρη Κωστόπουλο, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια στην ασφάλεια των πεζοπόρων, των διασωστών: Στάθη Γκεβρέκη, Κώστα Χαριτόπουλου και Λεμονιάς Τσιακίρη.

Στην πεζοπορία του Νέστου, συμμετείχαν και παρέες από Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Σουφλί και Φέρες.

Σχετικά Άρθρα