slider Τελευταία Νέα

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης (φωτογραφίες)

To 2o Γυμνάσιο Ξάνθης ολοκλήρωσε με χαρά την καθιερωμένη τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Βουλή των Ελλήνων που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου. Οι μαθητές και μαθήτριες ακολούθησαν ένα γεμάτο πρόγραμμα με μεγάλη συνέπεια και ενθουσιασμό.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ Ιερώνυμος υποδέχτηκε τους μαθητές και μαθήτριές μας στον χώρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών όπου τα παιδιά μας άκουσαν τον λόγο του και τις συμβουλές του και στην συνέχεια προσέφεραν ένα Χριστουγεννιάτικο καλάθι με τοπικά προϊόντα γεμάτο χρώματα και αρώματα της πόλης μας και διάβασαν ευχές για καλές γιορτές ενθουσιάζοντας τον Μακαριώτατο ο οποίος με ιδιαίτερη χαρά προσκάλεσε το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης να το φιλοξενήσει στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής.
Τα παιδιά μας επισκέφτηκαν την Βουλή των Ελλήνων και πήραν πληροφορίες για την έκθεση Ρήγα Φεραίου που φιλοξενείται στο κτίριο της Βουλής αυτή την περίοδο, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και τον Βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Ψευδαισθήσεων ενώ παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τον χορό των Συντριβανιών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ,το τρισδιάστατο Χριστουγεννιάτικο θέαμα στο κτίριο της Βουλής και την ευρηματική παράσταση Ξύπνα Βασίλη στο Εθνικό Θέατρο.
Η αρχηγός της εκδρομής και Διευθύντρια κ Τάτσιου και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κ. Αρμένογλου, κ. Γιάκατη, κ.Καλλίδου και κ.Χαιροπούλου εύχονται να γίνονται πάντοτε εκπαιδευτικές εκδρομές σαν αυτή, που διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών και τους γεμίζουν με όμορφες παραστάσεις και εικόνες!

Από την Σελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα