slider Τελευταία Νέα

Χειροτονία διακόνου Παναγιώτη Αρβανιτίδη στην Ι.Μ. Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας (80 φωτογραφίες)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 το πρωί τελέστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης στην Ξάνθη Αρχιερατική Θεία λειτουργία,  Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονος, παρουσίας πλειάδας ιερέων της μητροπόλεως Ξάνθης και πλήθους πιστών.

 Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας προέβη στην χειροτονία του διακόνου Παναγιώτη Αρβανιτίδη γιό του Πατρός Γεωργίου Αρβανιτίδη κληρικού της μητροπόλεως Ξάνθης.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ Παντελεήμονας ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα  Διάκονο Παναγιώτη Αρβανιτίδη ο οποίος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας Α.Π.Θ να φανεί αντάξιος του νέου Διακονήματος που τον αναθέτει η εκκλησία υπηρετώντας πάντοτε με πίστη και αγάπη το θέλημα του θεού. Απευθυνόμενος  στον πατέρα Γεώργιο εξήρε την προσφορά του στην εκκλησία και την αφοσίωση του στο έργο και την παράδοση της εκκλησίας στο όποιο απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου για την προσφορά του στην τοπική εκκλησία.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ακολούθησε καφές στο αρχονταρίκι της μονής όπου οι πιστοί  ευχήθηκαν στον νέο διάκονο καλή διακονία.

Σχετικά Άρθρα