slider Εκδηλώσεις Τελευταία Νέα

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα των κατηχητικών της Μητρόπολης Ξάνθης (Φωτογραφίες)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 6 και 30 το απόγευμα, στο πνευματικό κέντρο του καθεδρικού ναού η χριστουγεννιάτικη γιορτή των μαθητικών συνάξεων της ιεράς μητροπόλεως Ξάνθης που ετοίμασαν τα παιδιά και οι κατηχητές των ενοριών Αγίου Νικολάου, Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και Αγίου Ελευθερίου. Την όλη εκδήλωση και προετοιμασία επιμελήθηκε ο πατέρας Άνθιμος Κωσταράκης και το αποτέλεσμα ενθουσίασε γονείς και παιδιά.

Η χριστουγεννιάτικη γιορτούλα ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ποιήματα ενώ μετά ακολούθησε θεατρική αναπαράσταση της γέννησης του Θεανθρώπου.

Στο τέλος την εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονας  μίλησε στα παιδιά και τους γονείς για το έργο της ιεράς μητρόπολης Ξάνθης στα κατηχητικά σχολεία των ενοριών. Συνεχάρη την συγγραφέα Βάσω Τριανταφυλλίδου – Κηπουρού για την συνεισφορά στο γράψιμο στοίχων σε παιδικά τραγούδια και τον Πολύτιμο Θεοδωρίδη για την μελοποίηση των τραγουδιών. Τον πατέρα Άνθιμο για την διοργάνωση της γιορτής, τους κατηχητές, τους γονείς και τα παιδιά και ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα!

Και του χρόνου!

Σχετικά Άρθρα