Face to Face slider Τελευταία Νέα

Άρχισαν να «χτυπάνε» σπίτια στον Έβρο οι λαθρομετανάστες. Τι θα ακολουθήσει;

Τρομαγμένοι δηλώνουν στο «Reportal» του Έβρου κάτοικοι του οικισμού Λύρα του Δήμου Σουφλίου από τους παράτυπους μετανάστες που διέρχονται κατά ομάδες από τον οικισμό τους σχεδόν καθημερινά.

Κι αυτό γιατί, τα ξημερώματα της Κυριακής 17/11 μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, «όρμηξαν» σε ένα από τα σπίτια του οικισμού ζητώντας επίμονα φαγητό. Η πρώτη τους προσπάθεια δεν έφερε αποτέλεσμα και επιχείρησαν το ίδιο και σε δεύτερο σπίτι, τρομάζοντας τους ενοίκους, οι οποίοι δεν άνοιξαν μεν, ωστόσο άκουσαν τους μετανάστες/πρόσφυγες να ζητούν φαγητό χτυπώντας δυνατά πόρτες και παράθυρα.

Ένα τέτοιο περιστατικό καταγράφεται για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο οικισμό, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο ποτάμι, αλλά δεν είναι ακριβώς παραποτάμιος. Οι ίδιοι κάτοικοι που μίλησαν στο «R» παραδέχτηκαν ότι βλέπουν πολύ συχνά ομάδες παράτυπων μεταναστών/προσφυγων να διέρχονται από τον οικισμό τους και συνήθως δεν προκαλούν προβλήματα, ωστόσο η εξαθλίωσή τους είναι προφανής.

Όμως μετά την «επίθεση» στα σπίτια, ο προβληματισμός έχει αρχίσει να μεγαλώνει και αυτό που ζητούν είναι αυστηρότερη αστυνόμευση στον οικισμό τους και πέριξ.

Σχετικά Άρθρα