slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Διαδρομή Λυκοδρόμιο – Κριός και συμμετοχή στην 2η Κυριακή Αυγόφετας την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 για την Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης συνεχίζει το πρόγραμμά της για παιδιά και γονείς πραγματοποιώντας πορεία από τον οικισμό του Λυκοδρομίου στον εγκαταλειμμένο οικισμό του Κριού. Πιο συγκεκριμένα…

Έχοντας ως πρώτο μέλημά μας, να βγάλουμε στο βουνό τους μικρούς μας φίλους που είναι και το μέλλον κάθε “Λέσχης”, πραγματοποιούμε μια πολύ εποικοδομητική διαδρομή σε έναν οικισμό που η ιστορία κοντεύει να ξεχάσει. Η διαδρομή για να φτάσουμε στον προορισμό μας έχει μήκος 3 χλμ (6 με την επιστροφή) και γίνεται αποκλειστικά σε χωματόδρομο με ήπια κλίση. Θα χρειαστούμε περίπου 3 ώρες (πήγαινε – έλα) για να ολοκληρώσουμε την συγκεκριμένη δράση.

Στο τέλος της διαδρομής και εφόσον έχετε χρόνο θα πάμε να επισκεφθούμε την εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Λυκοδρόμιο Ξάνθης εκεί που ο Πολιτιστικός Σύλλογος του ομώνυμου χωριού πραγματοποιεί την 2η Γιορτή αυγόφετας.

Ο καιρός σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία (Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019) αναμένεται μη βροχερός.

Ώρα αναχώρησης είναι η 10η πρωινή από το πάρκινγκ της καφετέριας Ξανθίππη και θα τηρηθεί αυστηρώς . Οπότε θα παρακαλούσαμε όλους τους ενδιαφερόμενους να βρίσκονται στο ραντεβού από τις 09.45. Θα πάμε και θα γυρίσουμε με τα αυτοκίνητά μας, οπότε μετά τη δραστηριότητα ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει το πρόγραμμά του. Βέβαια θα προτείναμε, όπως αναφέραμε και πιο πάνω να παρευρεθούμε στη 2η Γιορτή αυγόφετας για σύσφιξη σχέσεων με τα μέλη του συγκεκριμένου Πολιτιστικού Συλλόγου.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε πληροφορίες της διαδρομής στο 6987 093 730 (Πορφυλλίδου Ιωάννα).

Τέλος λίγα λόγια για τον εξοπλισμό – ρουχισμό.

– Καλό είναι να φοράτε ορειβατικά μποτάκια για να αποφύγετε ανεπιθύμητους τραυματισμούς. Αν δεν υπάρχουν φροντίστε τα αθλητικά παπούτσια που θα φοράν τα παιδιά σας, τουλάχιστον να μην έχουν λιωμένη σόλα.

– Όσον αφορά τα παιδιά καλό είναι να τα έχετε και δεύτερο μπλουζάκι για να αλλάξουν όταν θα κάνουμε στάση.

– Στο σακίδιό σας πρέπει να έχετε αρκετό νερό, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μαύρη σοκολάτα.

Σας περιμένουμε την Κυριακή για να περάσουμε ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό με τις οικογένειές σας και όχι μόνο, κάνοντας κάτι διαφορετικό.

Σχετικά Άρθρα