slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Βιωματικό Εργαστήρι Γονέων για την Εφηβεία | Νέο εργαστήρι στη ΦΕΞ

Η Εφηβεία είναι μια μακρά διαδικασία περάσματος από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, όπου το ζητούμενο είναι να βρει κάποιος τον εαυτό του και να συμμετέχει αυτόνομα στο κοινωνικό γίγνεσθαι  πηγαίνοντάς μας όλους πιο μπροστά.

Για να τολμήσει να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία ο έφηβος και να εξελιχθεί προσωπικά θα πρέπει να στηριχθεί σε γερές ρίζες, σε αρχές και παραδόσεις που χαρακτηρίζουν μια σταθερή κοινωνία. Στην εποχή μας όμως οι κοινωνικές αλλαγές είναι ραγδαίες και οι αξίες περνούν σοβαρή κρίση. Ο ρόλος λοιπόν των γονέων είναι καίριος, σημαντικός και αναντικατάστατος. Γιατί “Σπίτι είναι εκεί απ’ όπου ξεκινάμε”.

 

Πώς όμως οι γονείς θα πλησιάσουν και θα στηρίξουν τους εφήβους αφού αυτοί προτιμούν να απομονώνονται στη παρέα τους ή στο δωμάτιό τους ;

Αυτό θα επιχειρήσουμε στο Βιωματικό μας Εργαστήρι, μια γνωριμία με τον ψυχολογικό κόσμο του εφήβου, με τις ανάγκες του και τα προβλήματά του, μέσα από τα δικά μας βιώματα όταν είμασταν έφηβοι και μέσα από διηγήσεις δημιουργών όπως λογοτεχνών, σκηνοθετών και ειδικών της ψυχικής υγείας που μιλούν για το πώς βλέπουν οι έφηβοι τον κόσμο.

 

Με αφορμή επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο ΩΔΗ…ΣΣΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΦΗΒΗΣ της Ε. Θεοδωρίδου, την ταινία THE OUTSIDERS  του F. F. COPPOLA  αλλά και με ελεύθερη συζήτηση με δικά μας θέματα θα ξεκινήσουμε τον Νοέμβριο με εβδομαδιαίες συναντήσεις που θα συντονίσει η Βασιλική Στυλιανίδου, παιδοψυχίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 

Σας περιμένουμε να ακούσουμε τις απόψεις σας για τους εφήβους που μας χρειάζονται!

 

1η συνάντηση: Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ώρα : 18:00

Χώρος: Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Συμβολική συμμετοχή: 3€

Σχετικά Άρθρα