slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πεζοπορική διαδρομή για αρχάριους από τον σύλλογο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (φωτογραφίες + βίντεο)

Η πρώτη πεζοπορική διαδρομή για αρχάριους από τον σύλλογο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ  έχει γραφτεί ήδη στην ιστορία!

Την παραμονή της Εθνικής μας γιορτής,  πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η παρθενική πεζοπορία στο δάσος της Δαδιάς  όπου πενήντα πεζοπόροι από την Αλεξανδρούπολη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης περπάτησαν στο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή  Γκίμπενα (520μ) της Δαδιάς.Πεζοπόροι ηλικιών από 12 ως και 75 ετών έγιναν μια ομάδα και με απόλυτη αρμονία και συνεργασία ακολουθώντας την καλά σηματοδοτημένη κόκκινη διαδρομή του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου κατέληξαν στο σημείο παρατήρησης εντός μίας ώρας και εικοσιτριών λεπτών και αφού απόλαυσαν την πανέμορφη θέα και μετά από ένα σύντομο διάλλειμα επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης.
Εκεί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ελαφρύ γεύμα και ποτό στον χώρο αναψυχής του Οικοτουριστικού Κέντρου αλλά και να ανταλλάξουν εμπειρίες. Γιατί μπορεί η πεζοπορία να ήταν το ζητούμενο όμως το σημαντικό είναι  οι εμπειρίες και τα όσα μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους γύρω μας!    Οι υπεύθυνοι της πεζοπορίας, Κική Τσακαλδήμη και Κώστας Χαριτόπουλος, με την ιατρική κάλυψη του Γιώργου Αλεξιάδη, με την τεχνογνωσία αλλά και την υποστηρικτική τους συμπεριφορά συνετέλεσαν στην συνοχή της ομάδας και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντός ακόμη και για τα πολύ αρχάρια μέλη.
Σε όλη την διάρκεια των μετακινήσεων η «Κική των κορυφών» μοιράστηκε με τα μέλη της ομάδας , βασικές γνώσεις πεζοπορίας και χρήσης εξοπλισμού καθώς και κάποιες ιστορίες από την εμπειρία της στα ψηλά βουνά.Κατά την πεζοπορία τα μέλη της ομάδας πέραν της μόνιμης χλωρίδας που συναντάται εκεί, όπως αυτής της Πεύκης, της Δρυός,  της Αγριοκουμαριάς ,του Ρείκι και της Λαδανιάς, είχαν την ευκαιρία να δουν διαφόρων ειδών μανιτάρια που την περίοδο αυτή αφθονούν στην περιοχή. Τέλος από το σημείο παρατήρησης είδαν σε κοντινή απόσταση κάποια είδη αρπακτικών που αντιλήφθηκαν την παρουσία τους και τους επεξεργάστηκαν από αέρος.Η οργανωμένη πεζοπορία στην Αλεξανδρούπολη, είναι πλέον γεγονός και νέοι προορισμοί αναμένονται να ανακοινωθούν στην ηλεκτρονική σελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ. Μείνετε συντονισμένοι και κλείστε τη θέση σας εγκαίρως καθώς η ζήτηση είναι αυξημένη και οι θέσεις περιορισμένες.

Σχετικά Άρθρα