slider Μουσική Τελευταία Νέα

Πνευματικά Δικαιώματα: Επίσημο τέλος και στην «Αυτοδιαχείριση

Η απόφαση της αναστολής δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και έχει διάρκεια δύο μηνών

Πλήρης επιβεβαίωση των σχετικών δημοσιευμάτων αφού πριν από λίγο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της «Αυτοδιαχείρισης».

Η απόφαση της αναστολής έχει διάρκεια δύο μηνών κατά την διάρκεια των οποίων ο συγκεκριμένος Οργανισμός απαγορεύεται να εκτελεί οποιαδήποτε εργασία και υποχρεούται να είναι διαθέσιμος σε οποιονδήποτε έλεγχο κριθεί απαραίτητος ενώ παράλληλα οφείλει να πληρώσει πάνω από 22.000 ευρώ που είναι το κόστος του διαχειριστικού ελέγχου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σημερινό ΦΕΚ αποφασίστηκε: «1. Η προσωρινή ανάκληση της αδείας λειτουργίας του «Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων – Η Αυτοδιαχείριση – Αστικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης», για δυο (2) μήνες, σύμφωνα με τις παρ. 8,9 και 10 του άρθρου 46 του ν. 4481/2017, διάστημα κατά το οποίο θα ανασταλεί η λειτουργία του, εκτός από την ικανότητα παράστασής του σε εκκρεμείς δίκες, δεδομένων των ζητημάτων βιωσιμότητας και για τις παραβάσεις των άρθρων 9,10, 19,11,17,18, 29 και 31 του ν. 4481/2017.

  1. Η επιβολή κύρωσης της σύστασης συμμόρφωσης με τις ανωτέρω διατάξεις και την παροχή προθεσμίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους για τη συμμόρφωσή του «Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων – Η Αυτοδιαχείριση – Αστικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» σύμφωνα με τις παρ. 1 και 4 του άρθρου 46 του ν. 4481/2017.
  2. Τον καταλογισμό στον «Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων – Η Αυτοδιαχείριση – Αστικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης», σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 46 του ν. 4481/2017 του ποσού που καταβλήθηκε για τον έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ernst/Young [Ορκωτοί Ελεγκτές – Λογιστές ΑΕ (Ελλάς)] ύψους 22.373,44 ευρώ (τιμολόγιο καθαρής αξίας 18.043,10 € με ΦΠΑ 4.330,34 €), το οποίο πρέπει να καταβάλλει στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας»

ΕΥΕΔ

Με συμπληρωματική απόφαση, που δημοσιεύεται στο ίδιο ΦΕΚ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κάνει αποδεχτή την παραίτηση της προσωρινής διαχειρίστριας της ΕΥΕΔ, Μαρίας Βλάχου ενώ επιβεβαιώνει την ισχύ της περσινής υπουργικής απόφασης που όριζε την ΕΥΕΔ ως την προσωρινή υπηρεσία διαχείρισης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η “Αυτοδιαχείριση”, δραστηριοποιείται από το 2003 και λειτουργούσε παράλληλα με την ΑΕΠΙ.

Σχετικά Άρθρα