slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Η Ρωσία εδραιώνει την παρουσία της στην Θράκη | Η xanthinews στα εγκαίνια του επίτιμου προξενείου στην Αλεξανδρούπολη

Τις πύλες του άνοιξε  επίσημα πλέον την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, το Επίτιμο Ρωσικό Προξενείο στην Αλεξανδρούπολη παρουσία του πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ που εξυπηρετεί ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά από σχεδόν έναν αιώνα, ενώ επίτιμος Πρόξενος ορίστηκε ο γνωστός επιχειρηματίας κ.Κωνσταντίνος Παλακίδης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στην συμβολή των οδών Λεωφ.Δημοκρατίας με Ψαρρών, παρουσία τόσο του νέου Επίτιμου Προξένου κ. Παλακίδη όσο και του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, ο οποίος δύο μήνες πριν επέδωσε το προξενικό δίπλωμα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και το εκτελεστήριο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στον κ. Παλακίδη.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε στο Ramada Plaza Thraki ο κ. Μάσλοβ επέδωσε στον κ. Παλακίδη και την ταυτότητα του Επίτιμου Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελληνική Δημοκρατία μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό κατά τον οποίο αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της λειτουργίας του Προξενείου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την υποστήριξη και την εξασφάλιση των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, όσο και για την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του πολιτισμού, του εμπορίου, του τουρισμού  κ.α.  Ο ίδιος αναφέρθηκε και στους ιστορικούς δεσμούς που δένουν τις δύο χώρες, κάνοντας λόγο για «λαμπρή ιστορία μεταξύ των δύο λαών», για να εξάρει την προσωπικότητα του κ. Παλακίδη, τονίζοντας ότι είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και ένας εξαιρετικός άνθρωπος, δηλώνοντας σίγουρος για την άριστη συνεργασία που θα ακολουθήσει μεταξύ του Επίτιμου Προξένου και των υφιστάμενων δομών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, όπως η Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Τον λόγο έλαβαν ακολούθως ο διευθυντής πολιτικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στη Θράκη, κ.Συμεών Τέγος ο οποίος τόνισε πως η λειτουργία του Επίτιμου Προξενείου πέραν της εξυπηρέτησης των πολιτών θα συμβάλλει και στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ.Αλεξάντερ Σεπακόφ, ο οποίος στο σπουδαίο έργο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα στο οποίο θα σταθεί αρωγός το Προξενείο της Αλεξανδρούπολης για την εξυπηρέτηση και την προάσπιση των συμφερόντων του σημαντικού αριθμού Ρώσων πολιτών στην περιοχή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και εκδότης της xanthinews.gr Σταύρος Καρυπίδης.

   

 

Σχετικά Άρθρα