Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Η πορεία του ΠΑΜΕ για την 17 Νοέμβρη

Στην αντιιμπεριαλιστική  συγκέντρωση των φορέων που έγινε την Κυριακή 17 Νοέμβρη στην Κεντρική Πλατεία μίλησε η πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης Γιώτα Ρόιδου η οποία τόνισε: «Συμπληρώνονται φέτος 46 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία που επιβλήθηκε για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Νοέμβρη αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, την νεολαία σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός συνεχίζει να συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα.

Η φετινή επέτειος και η διαδήλωση στην Αθήνα με προορισμό την Αμερικάνικη Πρεσβεία, οι αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα αποκτούν από τις ίδιες τις εξελίξεις περιεχόμενο πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια στη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η κυβέρνηση «σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ» βρίσκεται χωμένη ως το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Έχει κάθε λόγο να θέλει να σβήσει από τη μνήμη του λαού μας, τα βαμμένα με αίμα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, και την νεολαία που μετά την κρίση, βλέπει και στην περίοδο της ανάπτυξης να συνεχίζει η πολιτική των κυβερνήσεων που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα.

Με τη σημερινή μας συγκέντρωση δίνουμε ηχηρή απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου. Δίνουμε απάντηση σε κυβερνήσεις και βιομηχάνους που θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο και τα Πανεπιστήμια Ανώνυμες Εταιρείες.

Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας. Οργανώνουμε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Απαντάμε στους υμνητές της χούντας, στους θρασύδειλους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Απέναντι στα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, για τα κέρδη των λίγων διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή, για να ανοίξει ο δρόμος της απαλλαγής μας από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Ακολούθησε η απαγγελία του ποίηματος  του Τάσου Λειβαδίτη “Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος” από μέλος του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης.

Η πορεία που έγινε στις γειτονιές της Ξάνθης πέρασε από το στρατόπεδο “Αποστολίδη” και κατέληξε στο μνημείο των πεσόντων καπνεργατών του Ιούνη του 1928 που “στολίστηκε” με κόκκινα γαρίφαλα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών και το “Επέσατε θύματα”

Σχετικά Άρθρα