slider Περιφέρεια Τελευταία Νέα

Η Θρακιώτικη παραδοσιακή φορεσιά εντάσσεται από τον Ιανουάριο 2020 στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς

Στις 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της θρακιώτικης φορεσιάς που θα ντύνει πλέον κατά περίσταση την προεδρική φρουρά στην Προεδρία της Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η Θρακιώτικη παραδοσιακή φορεσιά εντάσσεται από τον Ιανουάριο 2020 στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας αντιπτέραρχος Γρηγόριος Πρεζεράκος. Μια ενέργεια υψηλού και πολλαπλού συμβολισμού μέσω της οποίας η Προεδρία της Δημοκρατίας δια του Στρατιωτικού της Γραφείου δεν ικανοποιεί απλώς ένα αίτημα των φορέων της Θράκης αλλά και τιμά την επέτειο των 100 χρόνων(1920-2020) από την Απελευθέρωση της Θράκης.

Οι αγώνες και οι κόποι όλων των Θρακιωτών αναγνωρίζονται και ναι η θρακιώτικη φορεσιά εντάσσεται στην Ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς και θα καμαρώσουμε τους Εύζωνες να την φοράνε….

Προσπάθεια πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα.

Θερμά συγχαρητήρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, στο Διοικητικό της Συμβούλιο της για όλες τις διαδικασίες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς για την επίτευξη του σκοπού αυτού και σε όλους τους φορείς Μέλη της που στήριξαν την προσπάθεια αυτή οικονομικά και ηθικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Φερών “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανο που συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας που μαζί με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και Δήμο Διδυμοτείχου, κάλυψαν το οικονομικό κόστος για την κατασκευή των έξι πιστών αντιγράφων φορεσιών της Θράκης που θα παραδοθούν στην Προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σημαντικό και το έτος κατά το οποίο θα παρουσιαστούν οι φορεσιές…..

Θα είμαστε εκεί τόσο στην επίσημη παρουσίαση της φορεσιάς στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο και την ημέρα που θα φορεθεί από τους Εύζωνες μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη….

100 χρόνια ΘΡΑΚΗ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ……

Σχετικά Άρθρα