slider Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Ηλεκτρονικά βιβλία ΑΑΔΕ: Οι αλλαγές που έρχονται. Τα χειρόγραφα τιμολόγια ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ την 1 η Ιανουαρίου 2020

Πάνω από 1.000.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν από το 2020 να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet τα δεδομένα των φορολογικών στοιχείων που εκδίδουν και να τηρούν ηλεκτρονικά τα φορολογικά βιβλία τους.

Νέο τοπίο δημιουργείται από το 2020 στη φορολογία με ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, οικογένειες με παιδιά, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεις. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν το σύνολο των φορολογούμενων και θα σηματοδοτούν τη μετάβαση σε μια εποχή σταδιακής αποκλιμάκωσης των φορολογικών βαρών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναμένεται να λάβει υπ’ όψιν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των εμπλεκομένων για βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και να προχωρήσει στην εφαρμογή του τεθέντος χρονοδιαγράμματος προκειμένου το σύστημα να έχει τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία εντός του πρώτου τριμήνου του 2020.

Αναλυτικά, το σύστημα τήρησης των ηλεκτρονικών βιβλίων θα λειτουργεί ως εξής:

Κατηγορίες «ηλεκτρονικών βιβλίων»: Η πλατφόρμα «myData» της ΑΑΔΕ θα περιλαμβάνει δύο ηλεκτρονικά βιβλία:

  1. Το Βιβλίο Αναλυτικών Εγγραφών (Αναλυτικό Βιβλίο), όπου θα καταχωρείται η σύνοψη των παραστατικών εσόδων / εξόδων των επιχειρήσεων, θα γίνεται ο χαρακτηρισμός των συναλλαγών και θα διενεργούνται οι αναγκαίες λογιστικές εγγραφές τακτοποίησης για τον προσδιορισμό του λογιστικού και φορολογικού αποτελέσματος κάθε έτους.
  2. Το Βιβλίο Συνοπτικής Απεικόνισης (Συνοπτικό Βιβλίο), όπου θα εμφανίζονται συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα της επιχείρησης (η διαφορά εσόδων – εξόδων) σε μηνιαία και ετήσια βάση.

Από 01/01/2020 λοιπόν η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες! Προετοίμασε την επιχείρησή σου εγκαθιστώντας την εφαρμογή PYLON Entry, που διανέμει η TechPlace.

H νέα εμπορική εφαρμογή PYLON Entry by Epsilonet υποστηρίζει τις λειτουργίες μικρών και μικρομεσαίων εταιριών. Με γρήγορη εγκατάσταση, χωρίς παραμετροποίηση και με χαμηλό κόστος, το PYLON Entry με ΜΟΝΟ (550 ευρώ + ΦΠΑ) θα αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα στην επιχείρηση σας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή παρουσίαση της εφαρμογής στείλτε μας PM.

Ή επικοινωνήστε Σταύρος Καρυπίδης 6947267737 και 2541076950

Σχετικά Άρθρα