slider Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού επιστρέφει στο Καρναβάλι Ξάνθης 2020

Με μεγάλο κέφι και πολύ διάθεση έχουν ξεκινήσει όλοι οι σύλλογοι της Ξάνθης την προετοιμασία για το καρναβάλι μας αλλά και την μεγάλη παρέλαση που θα γίνει 1 Μαρτίου 2020. Μέσα σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης Παράδοση αποφάσισε να προτείνει για φέτος στο κέντρο πολιτισμού, την επιστροφή του πολύ επιτυχημένου θεσμού του Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού!

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παιχνίδι μαζικής συμμετοχής το οποίο έχει -συνήθως- ολοήμερη διάρκεια. Η ιδέα στην οποία στηρίζεται, είναι εξαιρετικά απλή αλλά διαχρονικά ενδιαφέρουσα: Κάποιος έκρυψε ένα θησαυρό και οι συμμετέχοντες (μικρές ομάδες) καλούνται να τον ανακαλύψουν.

Τρόπος Διεξαγωγής

Το παιχνίδι θα διοργανωθεί από τον Σύλλογο Ξάνθης Παράδοση σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης συγκροτώντας μια ομάδα ανθρώπων η οποία καλείται «Διοργάνωση» και οι παίκτες δημιουργούν ομάδες με μέλη άνω των 13 ετών. Κάθε ομάδα (με αριθμό μελών 3- 8 άτομα) επιλέγει το όνομα της, δηλώνει τη συμμετοχή της, τον αριθμό των μελών, τον αρχηγό και τον εκπρόσωπο της. Ο εκπρόσωπος είναι αυτός (και μόνο αυτός) ο οποίος θα μπορεί να μιλάει με τη Διοργάνωση (για τυχόν απορίες, ή για επίλυση κάποιου προβλήματος).

Η πλοκή

Για να είναι ενδιαφέρον και να εξιτάρει τη φαντασία των παικτών, οι διοργανωτές στήνουν μια ολόκληρη ιστορία, ένα σενάριο, με κάποιον φανταστικό ήρωα ο οποίος είναι αυτός που έκρυψε τον θησαυρό. Για να φτάσουν στο θησαυρό, οι ομάδες πρέπει να καταφέρουν να επιλύσουν μια σειρά γρίφων. Κάθε γρίφος δίνεται με κλειστό φάκελο και παραπέμπει σε κάποιο σημείο της πόλης, ιστορικής ή άλλης τουριστικής σημασίας. Στα σημεία τοποθετούνται ειδικά ταμπελάκια για να καταλαβαίνουν οι ομάδες ότι έλυσαν τον συγκεκριμένο γρίφο. Αφού σημειώσουν τι αναφέρει πάντω το ταμπελάκι επιστρέφουν στο αρχηγείο των διοργανωτών, δίνουν τη λύση και παίρνουν τον φάκελο του επόμενου γρίφου κ.ο κ.

Ο Θησαυρός

Ο τελευταίος και πιο δύσκολος γρίφος θα οδηγεί στον θησαυρό και θα είναι αυτός που αναδεικνύει και την νικήτρια ομάδα!. Αφού βρεθεί και ο θησαυρός, όλες οι ομάδες συγκεντρώνονται στο αρχηγείο της διοργάνωσης (κεντρική πλατεία) για να γιορτάσουν μαζί το τέλος του παιχνιδιού και την ανάδειξη των νικητών σε ένα πάρτι που θα έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές.

Σχετικά Άρθρα