slider Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Αυτή είναι η πρώτη οικοδομή που «σηκώνει» εργολάβος στην Ξάνθη μετά από πολλά χρόνια

Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια κρίσης βλέπω με ευχαρίστηση να βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανέγερσης αρκετών νέων κατοικιών στην πόλη της Ξάνθης.

Η οικοδομή ήταν η πρώτη που επλήγη από την κρίση εδώ και μια 10ετία. Πολυτελή διαμερίσματα έμεινα «μισοτελειωμένα» και δεν μπορούσαν να πουληθούν, ενώ στην Ξάνθη παρατηρήθηκε και παρατηρείται ακόμη έλλειψη διαμερισμάτων προς ενοικίαση. Δειλά- δειλά πάντως εδώ και μερικούς μήνες η οικοδομή αρχίζει να παίρνει μπροστά. Ήδη βλέπω να σηκώνονται 3- 4 διώροφα ή τριώροφα από ιδιώτες ενώ χθες είδα και την πρώτη οικοδομή από εργολάβο της Ξάνθης στην οδό Πραξιτέλους.

Είδα ότι την οικοδομή αυτή που θα είναι 5όροφη την «σηκώνει» ο Κώστας Αναστασιάδης και όπως μου είπε όταν επικοινώνησα μαζί του, θα αποτελείται από 5 οροφοδιαμερίσματα (μεγάλα διαμπερή με τρία υπνοδωμάτια και άνετους χώρους).

Σημειώνεται ότι η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή και τον φόρο υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις, αλλά και το άνοιγμα της στρόφιγγας από τις τράπεζες για στεγαστικά δάνεια, αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στον πολύπαθο κατασκευαστικό κλάδο.

Σχετικά Άρθρα