slider Ροδόπη Τελευταία Νέα

3η Γιορτή Τσίπουρου στο Ιάσμο!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις ημερομηνίες και την δομή της 3ης Γιορτής Τσίπουρου στον Ιάσμο στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2019 την οποία διοργανώνει ο σύλλογός μας με τη στήριξη του Δήμου Ιάσμου και σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Ροδόπης της Περιφέρειας ΑΜΘ.

– Η γιορτή θα περιλαμβάνει ημερίδα με θέμα τη “Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας” στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με εισηγητές ειδικούς στο αντικείμενο,αλλά και εκπρόσωπο της Κυβέρνησης ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα συμμετέχει σε διάλογο με το κοινό σχετικά με το θέμα.

– Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί Λαϊκός δρόμος και Παιδική διαδρομή με την ονομασία “IASMOS RUN 2019

– Παράλληλα και τις δύο ημέρες θα υπάρχει δράση Μαγειρικής από Chef με ντόπια προιόντα.

Έκθεση Θρακομακεδονικών προϊόντων και υπαίθρια αγορά θα λειτουργεί στον κεντρικό χώρο της Γιορτής.
– Θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης σε αποστακτήρια.

– Στη γιορτή μας συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν μουσικά τις δύο ημέρες(Γωγώ Τσαμπά,Εβρίτικη Ζυγιά,Βαγγέλης Ψαθάς,Μπανιώτης Κωνσταντίνος,Γκορίτσας Γιάννης,Χρήστος Ιωαννίδης,Στεφανίδης Παναγιώτης).

– Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ
– Τα ΚΤΕΛ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ θα πραγματοποιήσουν ειδικά ΔΩΡΕΑΝ δρομολόγια προς και από τον Ίασμο.
– Στον κεντρικό χώρο θα υπάρχουν κρεατικά της ώρας,σαλάτες και φυσικά…….τσίπουρο.
Λαχειοφόρος αγορά που κληρώνει 1 μεγάλο δώρο κάθε μέρα με διαφανή διαδικασία και με λαχνούς μικρού κόστους

Αναλυτικό πρόγραμμα θα σας αποσταλεί τις επόμενες ημέρες.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ

 

 ΣΚΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου Κομοτηνής , σε συνεργασία με τον Δήμο Ιάσμου και με την στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνεται και φέτος η 3η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο Ν.Ροδόπης αφού πλέον έχει καθιερωθεί ως ετήσια γιορτή του συλλόγου.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, έχοντας παράλληλα ως επιθυμία την στήριξη των τοπικών παραγωγών, την προβολή τους και την καθιέρωση, του αρωματικού και μοναδικά ιδιότυπου και αναγνωρίσιμου τσίπουρου του Ιάσμου, ως τοπικού προϊόντος δίνοντας του έτσι την απαραίτητη εξωστρέφεια.

Στόχος όλων των εκδηλώσεων,αποτελεί η ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής, η τριβή με πολιτιστικά προϊόντα προώθησης Παιδείας, Αθλητισμού και Τεχνών, η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο του Ιάσμου αλλά και της Ροδόπης και η διατήρηση – διάδοση της παράδοσης στους νέους.

Ειδικότερα,η Γιορτή Τσίπουρου στην ανάδειξη της διαδικασίας της διπλής απόσταξης τσίπουρου, η οποία είναι μακραίωνη παράδοση του Ιάσμου και η πραγματική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων,μέσω της ανοικτής υπαίθριας αγοράς, των εξαίρετων τοπικών προϊόντων, μοναδικά στο είδος τους και πιστά στις τοπικές μας παραδόσεις, με σκοπό την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ

Σχετικά Άρθρα