slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το 4ο Δημοτικό σχολείο Ξάνθης στο πρόγραμμα Erasmus days 2019

Μετά από 2 χρόνια πετυχημένης πορείας, ολοκληρώθηκε φέτος στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «The 4 Ps of the Marketing Mix Led by Young Enthusiastic Entrepreneurs».
Με αφορμή τον εορτασμό των Ημερών Erasmus+ 2019, οργανώθηκαν από την παιδαγωγική ομάδα του σχολείου μας εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση τόσο της σχολικής όσο και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις δράσεις και τα αποτελέσματα του προγράμματος.
Στο σχολείο μας στις 10 και 11 Οκτωβρίου, οι φωτογραφίες και το πλούσιο υλικό των επισκέψεων και των Διακρατικών Μετακινήσεων έγιναν διαθέσιμα στους πίνακες ανακοινώσεων και στο Erasmus Corner του Σχολείου.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, μαθητές του Ε2 τμήματος του σχολείου, επισκέφθηκαν στις 10 Οκτωβρίου το Δημαρχείο, λίγο μετά από τον εορτασμό των Ελευθέριων της Ξάνθης.
Εκεί, στη διάρκεια της συνάντησης τους με τον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Φανουράκη, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου και του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημερώθηκαν για την λειτουργία του και τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις, προχώρησαν σε μια σύντομη παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Σχολείου, έχοντας μαζί τους υλικό (αφίσες και αυτοκόλλητα των Erasmus Days).

Παράλληλα, στις 11 Οκτωβρίου, οι μαθητές των Δ΄- Ε΄ και Στ΄ τάξεων, συμμετείχαν σε μια εκδήλωση στο χώρο του Σχολικού μας Γυμναστηρίου, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε από τους εκπαιδευτικούς της Παιδαγωγικής Ομάδας ο σχεδιασμός και η πορεία του προγράμματος.
Μέσα από την παρουσίαση του πλούσιου ψηφιακού φωτογραφικού υλικού και την παρακολούθηση των videos, που δημιουργήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, αναβίωσαν ξανά οι δραστηριότητες του προγράμματος και το αξέχαστο, εορταστικό κλίμα των επισκέψεων και των διακρατικών συναντήσεων. Στην ομαδική δραστηριότητα αξιολόγησης που ακολούθησε, οι μαθητές έδειξαν μέσα από τον μεγάλο βαθμό συμμετοχής τους και την χαρούμενη ατμόσφαιρα, που δημιουργήθηκε με τις σωστές απαντήσεις τους, την σημαντική επίδραση του Ευρωπαϊκού μας Προγράμματος στην Σχολική μας Ζωή.
Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σχετικά Άρθρα