slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τα προβλήματα σχολικής στέγης του Δήμου Ξάνθης στην Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών

Θέμα: Προβλήματα σχολικής στέγης στον Δήμο Ξάνθης

Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον Δήμο Ξάνθης.

Ο Δήμος Ξάνθης παραμένει ένας από τους Δήμους που δεν παρέχεται η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, αφού χρειάζονται αίθουσες για να στεγάσουν επιπλέον περίπου 400 προνήπια.

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο 15ο νηπιαγωγείο και τα 15ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης στον οικισμό του Δροσερού όπως έχουμε επισημάνει με 4 ερωτήσεις από το 2009, χωρίς να έχει γίνει κάτι έως και σήμερα. Αντίστοιχα, στα συστεγαζόμενα 9ο – 18ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης.

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση οξυμένο παρουσιάζεται φέτος το πρόβλημα στο μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο Ξάνθης που καλείται να λειτουργήσει 3 τμήματα σε διπλή βάρδια, γεγονός για το οποίο οι γονείς έχουν ήδη προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ χρόνιο είναι και το πρόβλημα του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης που συστεγάζεται πρακτικά με το 5ο γυμνάσιο Ξάνθης.

Την ίδια στιγμή που μαθητές και εκπαιδευτικοί αφήνονται σε άθλιες συνθήκες μόρφωσης και εργασίας, βρίσκονται δις ευρώ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, δίνονται δις ευρώ επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος με την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων, χρηματοδοτούμενων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα που ουσιαστικά ιδιωτικοποιούν τη σχολική στέγη και επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα.

 

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε:

  • Άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στο μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο Ξάνθης
  • Να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η υλοποίηση ενός σύγχρονου προγράμματος σχολικής στέγης για την εξυπηρέτηση των αναγκών των μαθητών της περιοχής σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δίνοντας άμεσα λύση στο οξυμένο αυτό πρόβλημα και μέσα σε ποιο χρονοδιάγραμμα.

 

 

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ

 

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Σχετικά Άρθρα