slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σήμερα το μεσημέρι στις 12:15 η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ξάνθη (δείτε το πρόγραμμα)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4.10.19

ΩΡΑ 07:00 Ανάκρουση Εωθινού από τις φιλαρμονικές του ΔΣ.Σ. και του Δήμου Ξάνθης.

Φιλαρμονικές από όμορους Δήμους θα παιανίζουν Θούριους και Εμβατήρια στις συνοικίες της πόλης.

ΩΡΑ 08:00 Έπαρση σημαίας

Έπαρση σημαίας στην Κεντρική Πλατεία από τον Δήμαρχο της πόλης. Τιμές θα αποδώσει τμήμα Στρατού και η Φιλαρμονική του Δ Σ.Σ.

ΩΡΑ 10:30Πανηγυρικές Κωδωνοκρουσίες

Ταυτόχρονες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της Ξάνθης μεσυμβολική συμμετοχή των Μητροπόλεων της Θράκης (Κομοτηνή/Αλεξανδρούπολη). Ανατέλλει η νέα εκατονταετηρίδα της ελεύθερης περιοχής της Ξάνθης.

ΩΡΑ 10:30 Αφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης.

ΩΡΑ 10:30Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Του Τιμίου Προδρόμου- Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμονος και της Ιεράς Συνόδου.

Εκφώνηση πανηγυρικού από τον ιστοριοδίφη – ερευνητή κ. Μανώλη Χούμα.

ΩΡΑ 11:00 Δημαρχείο Ξάνθης – Δεξίωση

ΩΡΑ 12:00 Μνημόσυνο – Κατάθεση στεφάνων

Επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμονος και της Ιεράς Συνόδου.

Κατάθεση στεφάνου από την Αυτού εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπη Παυλόπουλο.

ΩΡΑ 12:15 Στρατιωτική Παρέλαση και οι Σημαιοφόροι των Σχολείων

Παρέλαση Προεδρικής Φρουράς, Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Εφέδρων Πολεμιστών, Πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας, κλπ.

ΩΡΑ 13:30 Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης – Βιβλιοπαρουσίαση

(είσοδος με επίδειξη πρόσκλησης)

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης Ξάνθης, ο Δήμος Ξάνθης έχει την τιμή να παρουσιάσει το νέο βιβλίο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, με τίτλο «Από τη βιομηχανική επανάσταση στην τεχνολογική επανάσταση-στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος», από τις εκδόσεις Gutenberg, όπου ο συγγραφέας αναφέρεται στη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

Η Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και Αντιπρύτανης του ΔΠΘ κα. Ζωή Γαβριηλίδου, ο Καθηγητής της Νομικής του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνος Ρέμελης και ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Διδάκτορας Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Cambridge. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΩΡΑ 18:00 Κεντρική Πλατεία – Υποστολή σημαίας

Υποστολή σημαίας. Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η Φιλαρμονική του Δ’Σ.Σ.

ΩΡΑ 20:00 Κεντρική Πλατεία – Συναυλία «Πάμε γι’ άλλες πολιτείες» με τον Σταμάτη Σπανουδάκη.

Συναυλία με το μουσικό σχήμα του διακεκριμένου μουσικοσυνθέτη Σταμάτη

Σπανουδάκη. Μαζί του θα εμφανιστούν: οι σολίστες Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Χρήστος Τσιαμούλης (ούτι, λύρα), Βασίλης Βασιλειάδης (τρομπέτα), Δημήτρης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο), Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο], Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο), η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», η μικτή χορωδία «Μελωδοί» κλπ.

Η εκδήλωση συνοδεύεται με προβολή οπτικο-ακουστικού επετειακού υλικού, σε μορφή led wall και περιεχόμενο από το χθες και σήμερα της Ξάνθης.

(Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης») (Συνδιοργάνωση με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης).

Σχετικά Άρθρα