slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση ο Ζεϊμπέκ αλλά…

Πήρα από τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ Βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ την παρακάτω επιστολή, η οποία κατά την γνώμη μου είναι «να χαμε να λέγαμε»

Διαβάστε και βγάλτε κι εσείς τα δικά σας συμπεράσματα για την αντιπολίτευση που προσπαθεί να κάνει ο Συριζα (ο οποίος παρεμπιπτόντως κοντεύει να διαλύει)

Απαντώντας στην αναφορά με αριθμό πρωτοκόλλου 113/26-09-2019 που κατέθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με τίτλο: «Αίτημα παράτασης ωφελουμένων του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του Δήμου Μύκης»ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης ξεδίπλωσε το σχέδιο της νέας κυβέρνησης για το μέλλον των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σε απάντησή του σε Επίκαιρη Ερώτηση στην Βουλή, φάνηκε αδιάλλακτος αναφορικά με την παράταση των συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων. Μάλιστα, υποστήριξε ότι παρόλο που η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπέρ των προγραμμάτων αυτών, δεν θα παρατείνει το τρέχον Πρόγραμμα, καθώς δεν αναγνωρίζει την αναγκαιότητα παράτασης των συγκεκριμένων συμβάσεων ενώ επιρρίπτει καιευθύνες στους ίδιους τους Δήμους, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους με τις θέσεις εργασίας των ωφελουμένων. Επιπλέον, ο κ. Μηταράκης διατύπωσε την καιροσκοπική αντίληψη του Υπουργείου σε σχέση με τα Προγράμματα λέγοντας ότι αφενός τα στηρίζει αλλά αφετέρου τα κατηγορεί, μιας και όπως υποστήριξε προσφέρουν φρούδες ελπίδες στους εργαζόμενους για είσοδο στο δημόσιο.

Γίνεται, λοιπόν, φανερό, ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ απαξιώνει τόσο τους εργαζόμενους των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, όσο και τους Δήμους, τους οποίους παρουσιάζει ως υπαιτίους για την μη ορθή διαχείριση των Προγραμμάτων, ενώ καθιστά και αβέβαιη την εύρυθμη λειτουργία τους χωρίς το αναγκαίο προσωπικό. Παραβλέπει το γεγονός ότι η ίδια η πραγματικότητα υπαγορεύει στους Δήμους να απασχολήσουν τους εργαζομένους καλύπτοντας και πάγιες και διαρκείς ανάγκες  και μέχρι στιγμής αδιαφορεί για το κενό που θα δημιουργηθεί στην λειτουργία τους  με την λήξη των συμβάσεων των ωφελουμένων έως και την προκήρυξη του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που υπόσχεται η Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πράγματι, επαναφέρει την χώρα σε μια κανονικότητα… κρίσης και εμπαιγμού των εργαζομένων όπως στο παρελθόν, κάνοντας για ακόμα μια φορά σαφείς τις διαφορές με την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων παρατείνοντας ήδη μια φορά τις συμβάσεις τους και στήριξε τους δήμους με μεγάλες χρηματοδοτήσεις μέσω των προγραμμάτων Φιλόδημος. Μια συνεπής και σοβαρή κυβέρνηση κρίνεται στα προβλήματα της καθημερινότητας και δυστυχώς τα δείγματα γραφής της νέας Κυβέρνησης είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά.

Σχετικά Άρθρα