slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Νέος πρόεδρος στην ΔΙΑΑΜΑΘ ο Μανώλης Τσέπελης, στο νέο ΔΣ και ο Ριτβάν Ντελή Χουσεϊν

Τον δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο «εκπαραθύρωσαν» οι δήμαρχοι από την θέση του προέδρου της ΔΙΑΑΜΑΘ, στη χθεσινή τους συνεδρίαση. Ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται για την ώρα. Παρατηρείται μια σύμπραξη των νέων έναντι των παλιών για την διοίκηση της ΔΙΑΑΜΑΘ.

Σημειώνεται ότι η ΔΙΑΑΜΑΘ (η αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) αποτελεί ένα σημαντικό «εργαλείο» διοίκησης στον νευραλγικό τομέα των σκουπιδιών σε όλη την Περιφέρεια και ταυτόχρονα διαχειρίζεται κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε συγχρηματοδοτούμενα και όχι μόνο έργα.

Ο κ. Μαμσάκος Δήμαρχος Δράμας ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα επανεκλεγεί πρόεδρος, έχοντας μεταξύ άλλων και τη στήριξη των δημάρχων του Έβρου και κυρίως του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Όπως υπήρξε ένας μικρός αιφνιδιασμός από τους νέους.

Οι συσχετισμοί άλλαξαν όταν οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι τεσσάρων πρωτευουσών νομών (Θόδωρος Μουριάδης – Δήμος Καβάλας, Μανώλης Τσέπελης – Δήμος Ξάνθης, Γιάννης Γκαράνης – Δήμος Κομοτηνής, Γιάννης Ζαμπούκης – Δήμος Αλεξανδρούπολης) κατέθεσαν 7μελή σύνθεση του νέου Προεδρείου με τους ίδιους να συμμετέχουν καθώς και τους δημάρχους Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, Προσοτσάνης Θεόδωρου Αθανασιάδη και Μύκης Χουσείν Ριτβάν.

Οι 7 αυτοί Δήμοι συγκεντρώνουν το 51,5%, οπότε βάση του νόμου έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο αιφνιδιασμός αυτός ανάγκασε τον Δραμινό δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο να ζητήσει χρονική διορία ως την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου για να παρουσιάσει τις θέσεις του. Ο κ. Μαμσάκος πάντως υποστήριξε ότι θα πρέπει να εκπροσωπείται στη νέα διοίκηση και ο νέος δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης καθώς, όπως τόνισε, η Θάσος αποτελεί ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα. Ωστόσο, οι αριθμητικοί συσχετισμοί είναι μάλλον αδύνατο να αλλάξουν.

Με το βλέμμα… στην ΠΕΔ Πιθανότερος νέος πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ από το σχήμα που προτάθηκε είναι ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης με το παρασκήνιο στη Θράκη να είναι έντονο και να δείχνει «ανατροπές» και στις επικείμενες εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής ΜακεδονίαςΘράκης (ΠΕΔ ΑΜΘ).

Σχετικά Άρθρα