sliderΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Κομοτηνή: Συζήτηση για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Η XanthiNews.gr ήταν εκεί

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη είχε χθες το πρωί στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Στη συνέχεια, οι κ. Θεοχάρης και Μέτιος μετέβησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ «Γεώργιος Παυλίδης» όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και φορείς του τουρισμού από όλη την Περιφέρεια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη.

Από την Ξάνθη ήταν παρόντες οι τέσσερις Δήμαρχοι Μανώλης Τσέπελης, Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, Θωμάς Μίχογλου και Γιώργος Τσιτιρίδης. Παρών στην ίδια σύσκεψη ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ξάνθης για τον Τουρισμό κ. Μπεκήρ Ογλού Σουά.

Κατά την παρουσία του στην Θράκη ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού οργάνου αποτελούμενο από τους Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού όλης της χώρας το οποίο θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες στο Υπουργείο, ενώ ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα χρηματοδοτήσει την εκ νέου διεξαγωγή του δημοσιογραφικού συνεδρίου στη Σαμοθράκη καθώς και ένα συνέδριο για τον επαρχιακό Τύπο στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοχάρης κατά τις συναντήσεις με τους δημάρχους της Ξάνθης και των άλλων δήμων της περιφέρειας εστίασε μεταξύ άλλων:

  • στα θέματα της προσβασιμότητας και της διασυνδεσιμότητας τονίζοντας τη σημασία τους για τον τουρισμό και επισημαίνοντας ότι με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, ιδιαίτερα του Μεταφορών θα επιλυθούν άμεσα πρακτικά προβλήματα στους τομείς αυτούς που επηρεάζουν τον τουρισμό.
  • στον ρόλο της εμπειρίας στη νέα εθνική στρατηγική για τον τουρισμό λέγοντας ότι «Στόχος μας είναι η διαχείρισης της εμπειρίας για τον επισκέπτη ώστε να έχουμε διαφοροποιημένο προϊόν, με νέους προορισμούς και με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».
  • στη στρατηγική για τον θεματικό τουρισμό τονίζοντας ότι πρέπει η περιφέρεια να εστιάσει σε 3-4 είδη τουρισμού και να χτίσει την τουριστική ταυτότητα και τον χαρακτήρα της σε βάθος 5ετίας και 10ετίας.

Σχετικά Άρθρα