slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας (Video και φωτογραφίες)

Γράφει η  Μαίρη Δαληκριάδου

Κάθε χρόνο στον ναό του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθη  τιμάται η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας φέτος η εορτή πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις αφού από την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 στο ναό φιλοξενείται και «η φυσική της παρουσία» των ιερών λειψάνων της από τη ιερά μονή Αγίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.

Από την Δευτέρα και κάθε μέρα εκατοντάδες πιστοί  από την Ξάνθη αλλά και τους γύρω νομούς προσκυνούν τα λείψανα της Αγίας τα οποία έρχονται στην πόλη της Ξάνθης για πρώτη φορά. Τα λείψανα μεταφέρουν  ο ιερομόναχος Παΐσιος (που είναι και αντιπρόσωπος της Ιεράς κοινότητος του Αγίου όρους) και ο μοναχός Θεοδόσιος από την Ιερά Μονή Γρηγορίου.

Η πρωτοβουλία της μεταφοράς με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ξάνθης κκ. Παντελεήμονα ανήκει στον εφημέριο του Αγίου Ελευθερίου Αρχιμανδρίτη πατέρα Άνθιμο Κωσταράκη που επιμελήθηκε και οργάνωσε την όλη προσπάθεια για να έρθουν στην Ξάνθη τα λείψανα και να πάρουν ευλογία εκατοντάδες πιστοί.

Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στον ναό με την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 12:30 το βράδυ ενώ την παρασκευή θα μεταφερθούν στο μετόχι της μονής Βατοπαιδίου στον Άγιο Νικόλαο στο Πόρτο Λάγος από τις 7:30 έως τις 10:30 το πρωί προς προσκύνηση.

Δείτε σε video την όρθρο και την Αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης κκ Παντελεήμονα επί την εορτή της Αγίας Αναστασίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στον Άγιο ελευθέριο Ξάνθης:

Σχετικά Άρθρα