sliderΤελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Η σημαία της απελευθέρωσης κυματίζει από σήμερα στο ρολόι της Ξάνθης!!! (Δείτε live video και φωτογραφίες από το συγκινητικό δρώμενο)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Ένα μοναδικό θέαμα έζησαν σήμερα στις 11:30 το πρωί οι Ξανθιώτες στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης, σε ανάμνηση της εισόδου του απελευθερωτικού στρατιωτικού τμήματος στην πόλη στις 4/10/1919…

Συμβολικά η πομπή είχε ως αφετηρία την πλατεία Δικαστηρίων, ως χώρο καθόδου απελευθέρωσης  της 9ης Μεραρχίας στην Ξάνθη. Κατόπιν η πορεία πραγματοποίησε τρεις ολιγόλεπτες συμβολικές στάσεις, με αντίστοιχες τιμές στην Ελληνική σημαία  :

Ο πρώτος σταθμός ο ΙΝ Της Του Θεού Σοφίας (Σύμβολα Ορθοδοξίας και Πίστης)

Τιμήθηκε ο Χριστιανισμός κι η Ορθοδοξία του Έθνους. Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης υποδέχθηκε στην είσοδο του προαύλιου χώρου του Ναού την πομπή απελευθέρωσης, ατενίζοντας συμβολικά την σημαία Απελευθέρωσης.

Δεύτερος σταθμός η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης

Τιμήθηκε ο Στρατός και το ΔΣΣ. Ο Διοικητής του ΔΣΣ (εκπρόσωπος υποδέχεται στην είσοδο της Λέσχης την πομπή, ατενίζοντας συμβολικά την σημαία Απελευθέρωσης.

Και ο τρίτος και τελευταίος Σταθμός ο Πύργος του Ρολογιού της Ξάνθης

Τιμήθηκε ο λαός της πόλης. Ο Δήμαρχος της Ξάνθης, υποδέχθηκε στην είσοδο του ιστορικού ρολογιού την πομπή και παρέδωσε την σημαία της απελευθέρωσης, προκειμένου να υψωθεί στον ιστό του πύργου, σε ανάμνηση του εύζωνα στρατιώτη που ύψωσε παρόμοια σημαία κατά την ημέρα της απελευθέρωσης!!!

Δείτε το live video:

Δείτε φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα