slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Απονομή βραβείων στους επιτυχόντες μαθητές στα ΑΕΙ στην Σταυρούπολη από τον δημοσιογράφο Τάσο Κοντογιαννίδη

Παρουσία των τοπικών αρχών  πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία  η εκδήλωση της απονομής των βραβείων στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου της πόλης για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στο  σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης Ξάνθης.

Από το Λύκειο της Σταυρούπολης 5  από τα 7 παιδιά της Γ΄ Τάξης που έδωσαν εξετάσεις, οι Νικολέτα-Παρθένα Γενετίδου, Νικόλαος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Μπουργουτζόγλου, Μαγδαληνή Στεργίου και Θόδωρος Παπαδόπουλος,  εισήχθησαν στα ΑΕΙ, χωρίς να έχουν την πολυτέλεια των παιδιών των μεγαλουπόλεων, να πηγαίνουν στα Φροντιστήρια για να εμπλουτίσουν εκεί τις γνώσεις τους. Χρηματικά βραβεία δόθηκαν επίσης και σε τρείς μαθητές και μαθήτριες, Μαρίνα Αντωνιάδου Κων. Μοσχόνης και Καλλιόπη Μακέδη από τα Κομνηνά Ξάνθης, που εισήχθησαν σε πανεπιστημιακές σχολές, καθώς επίσης και στους πρώτους και τους αριστούχους όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου Σταυρουπόλεως.

Τα βραβεία  που δόθηκαν ήταν χρηματικά ( δίδονται συνεχώς από το 2002) με χορηγό  τον καταγόμενο από την περιοχή (που φοίτησε στο ίδιο Σχολείο) δημοσιογράφο  και συγγραφέα κ. Τάσο Κοντογιαννίδη. 

Στην ομιλία του ο κ. Κοντογιαννίδης  συνεχάρη τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και τους ευχήθηκε  να είναι επιμελείς, να έχουν την δύναμη υπομονή και κουράγιο για να περατώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους, ενώ τους απηύθυνε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν στην ζωή τους και να αποφεύγουν τα ναρκωτικά, την σύγχρονη μάστιγα που  καταστρέφουν τη νεολαία μας και βάζουν σε περιπέτειες τις οικογένειες τους.

Στην εκδήλωση  παρέστησαν και απηύθηναν  χαιρετισμό, ευχές και συμβουλές,  ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Νικ. Ευφραιμίδης ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Απόστολος Ελευθεριάδης,  εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, και άλλοι επίσημοι. Στην εκδήλωση διαβάστηκε  συγχαρητήριο μήνυμα προς τους επιτυχόντες, της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρίας Αντωνιάδου.

Ο κ. Κοντογιαννίδης, εκτός από τα χρηματικά βραβεία στους μαθητές και στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ, πρόσφερε στο σχολικό συγκρότημα  ένα σημαντικό ποσό για τις σχολικές εκδρομές και δωροεπιταγές σε φτωχές οικογένειες της περιοχής. 

 

Σχετικά Άρθρα