Κινητοποίηση από το προσωπικό του νοσοκομείου της Ξάνθης (Αύριο στις 12 κλείνουν την είσοδο) - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κινητοποίηση από το προσωπικό του νοσοκομείου της Ξάνθης (Αύριο στις 12 κλείνουν την είσοδο)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/10/2019
ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Γ.Ν.ΞΑΝΘΗΣ
Εδώ και καιρό παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις Ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα με κλείσιμο κλινικές του Νοσοκομείου. Η Ουρολογική κλινική εφημερεύει λιγότερες από τις μισές μέρες του μήνα με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών που αναγκάζονται να μεταβούν σε όμορους νομούς προκειμένου να εξεταστούν. Δυστυχώς κάτι τέτοιο σύντομα θα ισχύει και για την Ορθοπεδική κλινική λόγω παραίτησης του Διευθυντή και άλλου Ιατρού της κλινικής. Υπάρχουν μεγάλα κενά σε Ιατρικό προσωπικό κάτι που έχει ως συνέπεια οι εναπομείναντες Ιατροί να έχουν φτάσει σε όρια εξάντλησης λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας. Προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων Ιατρών καθίστανται άγονες και πολλά τμήματα δουλεύουν μόνο με επικουρικούς Ιατρούς.
Διεκδικούμε πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμους Ιατρούς και λοιπό προσωπικό όπως Νοσηλευτές και Τραυματιοφορείς που εργάζονται στα πρόθυρα της επαγγελματικής εξουθένωσης. Επίσης διεκδικούμε την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού του οποίου οι συμβάσεις λήγουν σε λίγους μήνες.
Συνάδελφοι, να δώσουμε όλοι δυναμικό παρόν την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στις 12:00μμ στην είσοδο του Νοσοκομείου για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα!!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σχετικά Άρθρα