sliderΤελευταία Νέα

4\10: Τσαρούχια στην κεντρική παρέλαση και Σπανουδάκης το βράδυ (Δείτε το πρόγραμμα για τα 100 χρόνια Ελεύθερη Ξάνθη)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Το πρόγραμμα των εορτασμών για τα 100 Χρόνια Ελεύθερη Ξάνθη περιλαμβάνει τις δύο παρελάσεις 3 και 4 Οκτωβρίου η πρώτη είναι η μαθητική και η δεύτερη στρατιωτική με την παρουσία της προεδρικής φρουράς παρουσία για πρώτη φορά στην Θράκη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Θρακικής τέχνης και Παράδοσης παρουσίαση του βιβλίου του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τίτλο: «Από τη βιομηχανική επανάσταση στην τεχνολογική επανάσταση-στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος», όπου ο συγγραφέας αναφέρεται στη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: Η Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ και Αντιπρύτανης κα Ζωή Γαβριηλίδου, ο Καθηγητής της Νομικής του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνος Ρέμελης και ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Διδάκτορας Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Cambridge και αμέσως μετά στην κεντρική πλατεία θα ακολουθήσει συναυλία του Σπανουδάκη.

Σ.Ε.: Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για να γιορτάσει η πόλη μας τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της, το Ηρώο ευπρεπίστηκε και καθαρίστηκε. Τα Δημόσια κτίρια ντύθηκαν με πανό για τον εορτασμό. Στο Ταχυδρομείο υπάρχει μία έκθεση παλιών γραμματοσήμων για τα 100 χρόνια.

Η μητρόπολη Ξάνθης θέλοντας να συμμετάσχει και αυτή σαν κομμάτι της κοινωνίας κάλεσε και θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μαζί με αρκετούς Μητροπολίτες, όπως στη δημοτική πινακοθήκη έχει φωτογραφική έκθεση της Μητρόπολης Ξάνθης με παλιές φωτογραφίες από την απελευθέρωση της Ξάνθης που αξίζει να επισκεφτούμε. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Ξάνθης θα παραστεί και στις εκδηλώσεις της Αθήνας που διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ξάνθης που έχουν έδρα την Αθήνα.

Τις επόμενες μέρες θα βγει και το επίσημο πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης αλλά και της Μητρόπολης το οποίο θα αναρτήσουμε άμεσα.

Σχετικά Άρθρα