slider Τελευταία Νέα

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με τους «Εμιγκρέ» |Δείτε όλο το πρόγραμμα της ημέρας των ΓΠΠ 2019

 

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία με τους «Εμιγκρέ»

Ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα της Pop και Rock σκηνής που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 1998 στην Θεσσαλονίκη και στα 20 χρόνια ύπαρξης πολλές είναι οι συνεργασίες του, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν αυτές με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Αντώνη Ρέμο, GoranBregovic, Stavento, Γιώργο Μαζωνάκη, Θοδωρή Αθερίδη, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Σπανό, Φίλιππο Πλιάτσικα, Χρήστο Δάντη, Ελένη Δήμου, Κώστα Λειβαδά, Δήμο Αναστασιάδη, Ηρώ,Σοφία Βόσσου, Στάθη Παναγιωτόπουλο, Μαρίνα Σκιαδαρέση κ.α.

Με τον φρέσκο ήχο τους και τις ξεχωριστές ενορχηστρώσεις υπό την συνθετική καθοδήγηση του δημιουργού κιθαρίστα Γιάννη “emigre” Χανιωτάκη, το συγκρότημα εξακολουθεί να λανσάρει μία νέα πρόταση στο χώρο της Ελληνικής δισκογραφίας.

 

Νεανική Σκηνή – Βασ. Σοφίας και Ύδρας

20:00 Συναυλίαμετους «Memento Mori», «Mouthless Dogs»

Το Μουσικό Εργαστήριο του Αγγέλου Μουρβάτη παρουσιάζει τα συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν μέσα από το project «Δημιουργία συγκροτημάτων από μαθητές».

 

Σκηνή Νησάκι – Ορφέως και Πινδάρου

19:00 Παιδική εκδήλωση «Το φιδάκι της Ευρώπης»

Τα παιδιά, 6-12 ετών, θα έχουν την δυνατότητα με την μορφή παιχνιδιού σε επιδαπέδιες διαστάσεις να συμμετέχουν σε μια διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία, με δοκιμασίες, γρίφους, κρυμμένες γνώσεις κλπ, μέσω της οποίας θα γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες που την αποτελούν, τα δικαιώματά των ευρωπαίων πολιτών και τις γλώσσες των χωρών της Ε.Ε.

ΕπιμέλειαΖώη Βαμβακά, Πολιτικός Επιστήμονας, υπεύθυνη Πληροφόρησης και Επικοινωνίας.

Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirectΞάνθης

 

21:30 Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Στην αυλή με τα χαμάμ

Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη του ’70.

Με μια διάθεση ανάλαφρη και χιουμοριστική, θέλουμε να μελετήσουμε την σύγχρονη Ξάνθη.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Ράδιο Ξάνθη 93,5

 

20:30 Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, Αυλή

Παράσταση «Ο Καραγκιόζης Φούρναρης».

Ο Χατζηαβάτης αποκτά δική του επιχείρηση, ένα φούρνο. Δεν ξέρει από φούρναρης και ψάχνει να βρει κάποιον να συνεταιριστεί. Ιδανικότερος συνεταίρος απ τον Καραγκιόζη δεν υπάρχει, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη φούρναρη. Ο κόσμος καταφθάνει μαζί με φαγητά για να τα ψήσει ο νέος φούρναρης. Τα προβλήματα όμως αρχίζουν όταν οι μυρωδιές φθάνουν στο σεράι και ο Πασάς αντιλαμβάνεται ότι ανάμεσα στα φαγητά που είναι για ψήσιμο υπάρχει ένα γεύμα βασιλικό, μια χήνα παραγεμισμένη.Η εξουσία θέλει να βάλει «χέρι» στο φαΐ του κόσμου. Ο Καραγκιόζης θα υποκύψει στις προσταγές της;Είσοδος 3€.

 

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Θρακιώτικη μουσικοχορευτική βραδιά

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, αποτελεί τον κρίκο μιας πολιτισμικής αλυσίδας που οραματίζεται και δημιουργεί πάνω στην έννοια της παράδοσης. Με την ίδια φιλοσοφία, δεκαετίες τώρα υπηρετεί το θεσμό των Γιορτών της Παλιάς Πόλης και λειτουργεί το στέκι του. Ντόπιες λιχουδιές, θρακιώτικα αποστάγματα, παραδοσιακοί καλλιτέχνες, επίδοξοι χορευτές, απαιτητικοί επισκέπτες, σμίγουν κάτω από το φως του φεγγαριού δημιουργώντας μια γευστική – μουσικοχορευτική πανδαισία.

Στα πλαίσια αυτά, απόψε θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε ένα χορευτικό ξεφάντωμα χωρίς φραγμούς, με το πιο εκφραστικό ίσως μουσικό σχήμα των γιορτών Παλιάς Πόλης. Ταλαντούχοι μουσικοί, με πολύ μεράκι, θα μας αποζημιώσουν με αυτοσχεδιασμούς,  γνώριμες μελωδίες, ακούσματα που αγαπήσαμε  και ρυθμούς που όλοι μας χορέψαμε, ιστορίες κατάλληλα διαμορφωμένες που θα μας ξεναγήσουν στον αμύθητο θησαυρό της Θρακιώτικης παράδοσης.

Το σχήμα που θα μας κρατήσει συντροφιά απαρτίζουν οι Γιάννης Κουμής τραγούδι και καβάλι, Ηρακλής Ψωμαδόπουλοςγκάιντα, Δημήτρης Μπεζιργιαννίδης ακορντεόν και Αλέξανδρος Τσάκος κρουστά.

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά παρέα με τον μοναδικό Στάθη Νικολαΐδη στο τραγούδι, τον Δημήτρη Ξενιτόπουλο στην λύρα τον Τάσο Πετρόπουλο στη λύρα και το τραγούδι και τον Κώστα Ζώη στο νταούλι.

 

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά. Τραγούδι Γιάννης Γκόβαρης, Γιάννης Μπανιώτης, κλαρίνο Βαγγέλης Τσιλιγγίρης.

 

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Θράκη και πάλι Θράκη … και τα γλέντια καλά κρατούν. Δημήτρης Κυριακάκης γκάιντα και τραγούδι, Θάνος Καρακατσιάνης, ακορντεόν, Γιώργος Αθανασιάδης κρουστά.

 

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Συντροφιά μας η λαϊκή ορχήστρα του «Ανέστη Χατζημεστή», ένα μουσικό καταξιωμένο ξανθιώτικο σχήμα. Καλλιτέχνες ξεχωριστοί με μεγάλο ταλέντο και εμπειρία, θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε φανταστικά πεντάγραμμα του παρόντος και του παρελθόντος. Στα πλήκτρα ο Ανέστης Μελισσόπουλος. Αυτή βέβαια η μουσική επένδυση, αγκαλιάζει και δένει αρμονικά με την χαρισματική φωνή της ΜάνιαςΑσλάνογλου, ενός πραγματικά γνήσιου ταλέντου στο λαϊκό, ρεμπέτικο, ακόμα και στο δημοτικό τραγούδι.

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα και αυθεντικές λιχουδιές και εδέσματα της ανατολής.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα