slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Σήμερα συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου | Δείτε όλο το πρόγραμμα της τελευταιας ημέρας των ΓΠΠ

 

 

 

 


Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τα μουσικά της ταξίδια με αφετηρία την Αθήνα και στάσεις σε όλη την Ελλάδα. Μοιράζεται τις μουσικές που αγαπάει παρέα με τους μουσικούς που τους νιώθει σαν οικογένειά της και ταξιδεύει σε αγαπημένα της στέκια σε όλη την επικράτεια, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Εκτός από τα αγαπημένα «μέλισσες», «διόδια» και «στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας. Θα ακουστούν και νέα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στο νέο της δίσκο που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, κ.α.Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς έχοντας στα χέρια του την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.Επίσης, σταθεροί συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, ο Διονύσης Μακρής στο μπάσο, ο Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα και ο Νίκος Παπαναστασίου στην επιμέλεια της ορχήστρας, το πιάνο και το ακορντεόν.

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ

11:00 «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στην παλιά πόλη»

Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να ζωγραφίσουν στην αυλή με τα χαμάμ.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ.

 

Πλατεία Δημοκρατίας.

17:00 Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης. Τουρνουά Blitz.

Το καθιερωμένο τουρνουά Blitz, θα διεξαχθεί και φέτος μπροστά στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου.

 

Πλατεία Δημοκρατίας.

19:00 Όμιλος Αντισφαίρισης Ξάνθης. Γνωριμία με το τένις.

Στην εκδήλωση που απευθύνεταιστα παιδιά, σας περιμένουμε για μία αξέχαστη εμπειρία. Οι μικροί «Τσιτσιπάδες» θα έχουν την ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία με το άθλημα του τένις. Οι προπονητές μας θα είναι εκεί με ρακέτες και μπάλες για την πρώτη επαφή με το άθλημα. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η παρουσία και η καλή διάθεση.

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ

19:30 Παρουσίαση βιβλίου «Η αχαριστία του κροκόδειλου» της Κατερίνα Νιζάμη

Στην παρουσίαση του βιβλίου η συγγραφέας παίζει κουκλοθέατρο και παρουσιάζει, μέσα από αυτή τη μορφή της δραματικής τέχνης, την πλοκή του παραμυθιού.

Οργάνωση: ΦΕΞ Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ

21:00 Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη του 2010.

Με μια διάθεση ανάλαφρη και χιουμοριστική, θέλουμε να μελετήσουμε την σύγχρονη Ξάνθη.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Ράδιο Ξάνθη 93,5

 

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

21:00 Θρακιώτικη παραδοσιακή βραδιά

Οργάνωση: Χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ.

 

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ, 1ος όροφος

22:00 Βραδιά Milonga «ElBarrioAntiguo»

Οργάνωση: ΦΕΞ Oμάδα TangoAires της ΦΕΞ

 

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Μουσικοχορευτική βραδιά με το σχήμα «Θρακιώτικη Σπείρα».

Με την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που απαιτούν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, ο Σύλλογος Εβριτών επιμένει να στηρίζει και να αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες που καταγίνονται και αγαπούν την Θρακιώτικη μουσική παράδοση. Η Θρακιώτικη Σπείρα αποτελείται από μια παρέα μαθητών του μουσικού σχολείου και της Φιλαρμονικής ορχήστρας Δράμας που παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις, ανταμώματα, χορευτικά και μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα καθώς και στο φεστιβάλ γκάιντας στο Svrljig της Σερβίας. Μετά την περσινή εντυπωσιακή παρουσία τους στο στέκι μας, έρχονται για άλλη μια φορά να μας γοητεύσουν με την ενέργειά τους και να μας παρασύρουν με τον δικό τους τρόπο στο χορευτικό πανδαιμόνιο που θα ακολουθήσει. Ίσως ο πιο όμορφος επίλογος για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης νταούλι, Παναγιώτης Καλαβρινός καβάλι και τραγούδι, Σταύρος Τσακιρίδης θρακιώτικη λύρα και Χρήστος Τσακιρίδης γκάιντα.

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά παρέα με τα παιδιά του συλλόγου μας τον Γιώργο Κουμουλίδη στη λύρα, τον Μιχάλη Θεοχαρίδη στο τραγούδι και τον Σίμο Αναστασιάδη στη λύρα και το τραγούδι.

 

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά. ΤραγούδιΔημήτρης Δροσάκης, Σάκης Ντίνας,κλαρίνοΒαγγέλης Τσιλιγγίρης.

 

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Και φυσικά, στο κλείσιμο έχει Θράκη σε όλο της το μεγαλείο: Βαγγέλης Δωρόπουλος γκάιντα, Γιώργος Ζιώγας τραγούδι, Μιχάλης Κυριακίδης βιολί, Γιάννης Κοτσαμπάσης ακορντεόν, Αλέξανδρος Τσάκος κρουστά.

 

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Το πρόγραμμα κλείνει τις γιορτές με τους «Λαϊκούς Διαβάτες» τον Αντώνη και Γιώργο Δρίγκα, μαζί με τον Σάκη Καζάκο οι οποίοι ενώνουν τις ιδιοσυγκρασίες τους, αποδίδοντας φανταστικά ηχοχρώματα. Με τη δική τους συνταγή ξετυλίγουν μπροστά μας ένα ρεπερτόριο συνδεδεμένο με τις μνήμες μας, με γνωστά και αξέχαστα τραγούδια, μουσικές αυθεντικές, μελωδίες μοναδικές, που θα οδηγήσουν το κέφι σας σε ρυθμούς ξέφρενους.

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Ο σύλλογος μας έχει την χαρά να φιλοξενεί το μουσικό συγκρότημα «Τα Πέριξ». Το παραπάνω συγκρότημα αποτελείται από τους: Φώτη Σπαθάρη μπουζούκι-τραγούδι, Χρήστο Σαγώνα κιθάρα-τραγούδι, Πασχάλη Κιούπκιολη μπουζούκι-τραγούδι, Ηλία Κρομμύδα ακορντεόν. Μαζί τους η Ανατολή Μαριόλα στο τραγούδι. Μια ξεχωριστή βραδιά με ρεμπέτικο αλλά και ποιοτικό λαϊκό τραγούδι.

 

 

Σχετικά Άρθρα