slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Γενική συνέλευση των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης στο Εργατικό Κέντρο σήμερα το απόγευμα

ΟΛΟΙ OI ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ – ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 19:30 – ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας καλεί τους εργαζόμενους στο  εμπόριο τους Ιδ. Υπαλλήλους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργιακής απάντησης που πρέπει να δοθεί σε κυβέρνηση κι εργοδοσία.

Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας και να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Τα όσα προβλέπονται στο “αναπτυξιακό”  νομοσχέδιο που κατέθεσε για “δημόσια διαβούλευση” η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεπερνούν κάθε προσδοκία των επιχειρηματικών ομίλων. Επιβεβαιώνεται  με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η ” ανάπτυξη για όλους” που διατυμπανίζει η ΝΔ είναι ανάπτυξη  μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και κόλαση για τους εργαζόμενους.

Ξηλώνει κλαδικές συμβάσεις ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τις καθιστά μη εφαρμόσιμες σε συνδυασμό με τα προνόμια και τις διευκολύνσεις που δίνει στην εργοδοσία. Ενισχύει τις ενώσεις προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής, προβλέπει την  υπερίσχυση τοπικών κλαδικών συμβάσεων έναντι κλαδικών συμβάσεων, με στόχο  το περαιτέρω τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας.  Ορίζει συνυπεύθυνους  τους εργαζόμενους για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

Η ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεσπίζει  το «ηλεκτρονικό μητρώο» και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις μονιμοποιώντας και επεκτείνοντας  την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα σωματεία, καταργώντας  τα καταστατικά τους, φακελώνοντας  τους εργαζόμενους. Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν τα σωματεία στο “γύψο”, θέλουν  να μας αφοπλίσουν για να λεηλατούν χωρίς εμπόδια τις ζωές και τα δικαιώματα μας, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτα την κερδοφορία τους.

Να μην το επιτρέψουμε! Αν τώρα οι μεγαλέμποροι έχουν ξεσαλώσει  έχοντας μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε κάτεργα, τους μισθούς μας σε φιλοδώρημα,  ας αναλογιστούμε τι μας περιμένει αν περάσει αυτός ο σχεδιασμός.

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, δυναμώνουμε τους αγώνες μας. Αυτό φοβούνται για αυτό παίρνουν αυτά τα μέτρα.  Ας κάνουμε το φόβο τους πράξη.  Έχουμε τη δύναμη οργανωμένα , συλλογικά και αγωνιστικά να τους εμποδίσουμε, να διεκδικήσουμε όσα σήμερα έχουμε ανάγκη και καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο που έχουμε, τα ταξικά μας σωματεία.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Το Διοικητικό συμβούλιο

­     ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα