Με ένα «μπουκέτο» 20 ειδικοτήτων ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων που υλοποιούνται από την Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Στόχος των προγραμμάτων είναι η μετάδοση νέων γνώσεων και κατάλληλων δεξιοτήτων στους εκπαιδευόμενους, ώστε να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα τους στον επιχειρηματικό τομέα, να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας και την ποιότητα ζωής τους.
Συγκεκριμένα, οι ειδικότητες του χειμερινού εξαμήνου είναι:
- Φτιάχνω μόνος μου φυσικά καλλυντικά Ι
- Φτιάχνω μόνος μου φυσικά καλλυντικά ΙΙ
- Μεσογειακό Κελάρι
- Δενδροκομικές καλλιέργειες
- Ερασιτεχνική Τυροκομία
- Επαγγελματική Τυροκομία
- Γαλακτοκομία
- Διαχείριση Αγελαδοτροφικής Μονάδας
- Τουρισμός Υπαίθρου
- Μελισσοκομία
- Επεξεργασία & Τυποποίηση Ελιάς και Ελαιολάδου
- Κεραμική Αρχαρίων & Προχωρημένων
- Φτιάχνω το δικό μου κρασί
- Διαχείριση Προβατοτροφικής Μονάδας
- Εκτροφή Σαλιγκαριών
- Τεχνητή Σπερματέγχυση
- Σύγχρονες τάσεις προώθησης αγροτικών προϊόντων
- Περιήγηση στους αμπελώνες και στα κρασιά παλαιού και νέου κόσμου
- Επεξεργασία και Συντήρηση Τροφίμων
- Φτιάχνω τη δική μου μπύρα
Τα μαθήματα έχουν βιωματικό χαρακτήρα και πραγματοποιούνται στο χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τις εγκαταστάσεις του Perrotis College και το εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Σχολής. Η διδακτέα ύλη αποτελείται από θεωρία και πρακτική άσκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξάσκηση σε πρακτικό επίπεδο. Τα σεμινάρια υλοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, καθημερινές ημέρες και απογευματινές ώρες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Οι εγγραφές για το χειμερινό εξάμηνο θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 27 Σεπτέμβριου 2019. Περισσότερες πληροφορίες στο email: [email protected]