slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Το μήνυμα του Δημάρχου Ξάνθης για τις Γιορτές Παλιάς πόλης που ξεκινούν το άλλο Σάββατο

 

 

 

Η μεγάλη Κυρία, η Ξάνθη μας, η Αρχόντισσα της Θράκης, με τους πανέμορφους οικισμούς της και τη σύγχρονη ζώσα πόλη με τις νεανικές φωνές και τη σοφία της ζωής, γιορτάζει!

Ο Θεσμός των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης, αποτελεί για εμάς τους Ξανθιώτες, πυλώνα πολιτιστικής δημιουργίας, ανάδειξης και προβολής της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Γιορτές που αποτελούν ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Γιορτές που αποτελούν ταυτόχρονα και ένα μοναδικό ταξίδι ψυχαγωγίας, ένα μοναδικό, συναρπαστικό ταξίδι που συνδέει το χτες με το σήμερα!

Για ακόμη μια χρονιά, με την καθοριστική συμβολή των χιλιάδων εθελοντών, των χιλιάδων ανθρώπων που απαρτίζουν τους πολιτιστικούς συλλόγους, που είναι το μυστικό και η καρδιά της επιτυχίας αυτής της Πόλης, φροντίσαμε ο θεσμός να ξεχωρίσει και πάλι, σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές χώρες.

Η δύναμη των ανθρώπων, η πηγαία φιλοξενία και η αδιαπραγμάτευτη έννοια της δημιουργίας, αποτυπώνεται στη μνήμη όλων όσων την επισκέπτονται αυτές τις ημέρες, αλλά και χαράσσεται στις καρδιές όλων, για να την επισκεφθούν όλο το διάστημα του έτους.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις και με ιδιαίτερη χαρά, σας καλωσορίζω στη Ξάνθη την «διατηρητέα», την Ξάνθη που όλοι αγαπάμε, σας καλωσορίζω στη Ξάνθη όπου ο πολιτισμός αποτελεί πηγή ζωής, δημιουργίας και εξέλιξης!

 

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Δήμαρχος Ξάνθης

 

 

 

Σχετικά Άρθρα