slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Το Σάββατο η επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλαιάς Πόλης με Χ.Νικολόπουλο, Π.Παπαδοπούλου, Γ.Σαββιδάκη | Δείτε όλο το πρόγραμμα της ημέρας

Σάββατο 31 Αυγούστου

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης από τον Δήμαρχο Ξάνθης

 20:45 Συναυλία Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Σαββιδάκης

Με όπλα το καλό λαϊκό τραγούδι και την ποιότητα στη νυχτερινή διασκέδαση αλλά και την ισχυρή σχέση που διατηρούν με ένα μεγάλο κοινό, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Γιάννης Σαββιδάκης κάνουν την εμφάνιση τους επί σκηνής ξέροντας ότι θα κερδίσουν το στοίχημα της επιτυχίας. Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο μεγαλύτερος λαϊκός μας συνθέτης έχει αμέτρητα τραγούδια στο ενεργητικό του και μια αξιοζήλευτη πορεία γεμάτη επιτυχίες. Η Πίτσα Παπαδοπούλου, η κυρία του λαϊκού πενταγράμμου, με ιστορία και προσφορά δεκαετιών στο μουσικό μας τοπίο, με αμέτρητα τραγούδια, αληθινό πλούτο για την μουσική μας σκηνή και ο Γιάννης Σαββιδάκης, προικισμένος με υπέροχη  φωνή που κουβαλάει ιστορία και θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς τραγουδιστές Το πρόγραμμα συνοδεύει πολυμελής ορχήστρα με άριστους μουσικούς. Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ποιότητα στη διασκέδαση με το αστείρευτο κέφι .

 

Νεανική Σκηνή – Βασ. Σοφίας και Ύδρας

21:00 Disco party. «Disco drops vol 3»

Η ομάδα BackStageαποτελείται από βετεράνους dj’s. Για τρίτη χρονιά αναλαμβάνουν να μας θυμίσουν αγαπημένες χορευτικές μελωδίες από τα αμαρτωλά ‘60s και τα «λουλουδάτα» ‘70s μέχρι τα φανταχτερά ‘80s και τα ποπ ‘90s. Συμμετέχουν οι dj’s της εποχής disco και όχι μόνο, που διασκέδαζαν το κοινό στα τότε θρυλικά νεανικά στέκια όπως Pegasus, Comfusio, Tango, Θάμυρις, City, Fox, Fame, Sugar, Κήπος, Teenager και άλλα. Εδώ λοιπόν η ντισκομπάλα θα γυρίσει και πάλι πάνω από την πίστα και τα πολύχρωμα φωτορυθμικά θα αναβοσβήνουν σαν τρελά στον ρυθμό της ΣαμάνθαΦοξ, της Νταϊανα Ρος, του Μάικλ Τζάκσον, των BeeGees. Μπορεί τώρα να λείπουν οι βάτες, τα λαμέ και τα μαλλιά αφάνα και η χαίτη, δεν λείπει, ωστόσο, η διάθεση.

Οργάνωση BackStageTeam

 

Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης «Χρήστος Παυλίδης», Ορφέως και Πινδάρου

19:00 Εγκαίνιαεκθέσεων βλέπε σελ 42.

 

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Καπναποθήκη «Π»,αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού»

Έκθεση εικαστικών «Διέξοδος 2018-2019» βλέπε σελ42

 

10:00 Γέφυρα ποταμού Κόσυνθου(καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών)

«Ιστορικοί περίπατοι – Ξάνθη, παλιά πόλη»

Σε τούτο τον εικαστικό, αλλά και ιστορικό περίπατο, οι εικόνες μπερδεύονται με τις μυρωδιές, οι ήχοι της πόλης εμπλέκονται στη βοή του σύγχρονου γλεντιού, που από την «παραλία» ανηφορίζει για μια βδομάδα και συγκατοικεί στην ποικιλότροπη πραγματικότητα της πόλης. Μιας πόλης που δεν έπαψε ν’ αλλάζει, που δεν έπαψε να ζει. Αρχή περιπάτου στη γέφυρα ποταμού Κόσυνθου. Συμμετοχή 2€ η είσοδος στο Μουσείο.  Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

 

19:30 Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Στην αυλή με τα χαμάμ

Παρουσίαση βιβλίου «Βικτώρια» της Λίνας Μουσιώνη

Δυο γλυκύτατα πλάσματα θα ξεκλειδώσουν τον κόσμο των ιστοριών η Βικτώρια και η Λίνα. Η πρώτη γεμάτη θάρρος θα σας περιμένει αν και ντροπαλή στην πιο παραμυθένια αυλή της παλιάς πόλης ενώ θα έχει κάνει χώρο για τη δεύτερη,την πολυγραφότατη και πολυαγαπημένη μας Λίνα Μουσιώνη. Η συγγραφέας θα μας αφηγηθεί τη φρεσκοτυπωμένη ιστορία που σπάει τα στερεότυπα συμπεριφοράς. Αλήθεια αφήνουμε χώρο για να δημιουργήσουν τα παιδιά τον χαρακτήρα τους; «Βικτώρια» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

* Είσοδος ελεύθερη. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο Μουσείο

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης– βιβλιοπωλείο Πυργελή

 

20:00 Πολυχώρος Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης

Εγκαίνια έκθεσης «Δημιουργίες … από χέρι» βλέπε σελ 42.

 

21:30 Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

LatinSalsa

Στη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και της συλλογικότητας που οι ίδιοι οι σύλλογοι εκφράζουν, το Εργαστήρι Λάτιν της ΦΕΞ δηλώνει παρόν.
Οι Λάτιν ρυθμοί μας καλούν σε ένα πάρτι έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Μπορείτε να αντισταθείτε;

Οργάνωση: ΦΕΞ -Εργαστήρι LatinSalsa της ΦΕΞ

 

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Μουσικοχορευτική βραδιά με το«Θρηίκιο Ήχο».

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, συμμετέχει και φέτος στις γιορτές της Παλιάς Πόλης, με ένα πρωτότυπο στέκι παραδοσιακής έκφρασης, ένα χώρο επικοινωνίας και επέκτασης των γευσιγνωστικών εμπειριών. Καλώς να μας ορίσετε…

Στη σημερινή μας προσπάθειά για μια συνδυασμένη ανάδειξη της πολιτιστικής  κουλτούρας και των τοπικών προϊόντων συμπράττει και το Ξανθιώτικο σύνολο «Θρηίκιος ήχος». Ένα παραδοσιακό σχήμα που ξεκίνησε το 2012 από το τμήμα παραδοσιακής μουσικής του Λυκείου Ελληνίδων, με καθηγητή τον διακεκριμένο μουσικό Κυριάκο Γκουβέντα. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε δεκάδες μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Η μέριμνα των μελών του σχήματος για τη μελέτη της παραδοσιακής μουσικής και την εξέλιξή της, τους οδήγησε στην έκδοση και κυκλοφορία του πρώτου τους παραδοσιακού τραγουδιού, με τίτλο «Ηρθικιρός». Το ρεπερτόριό του με τη συνεργασία φίλων μουσικών συχνά επεκτείνεται και στους παραδοσιακούς ρυθμούς της υπόλοιπης Ελλάδας. Συμμετέχουν οι Αλέξης Κοκκαλίδης, τραγούδι και λύρα Θράκης, Ηρακλής Ψωμαδόπουλος στην γκάιντα και καβάλι, Τάσος Δασκαλόπουλος στο λαούτο και

Γιώργος Παπαδόπουλος στα κρουστά.

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά με τους Γιώργο Παπαγιαννίδη στο τραγούδι και τον Παναγιώτη Κοργιαννίδη λύρα.

 

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά. Τραγούδι Γιώργος Γραβάνης, κλαρίνοΚώστας Νικολάου

 

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Θρακιώτικη βραδιά με τους Δούκα Θανάση γκάιντα, Αντρέα Τσαρακλή κλαρίνο, Δημήτρη Μπεζιργιαννίδη ακορντεόν, Γιάννη Σαρχοσάκη κρουστά.

 

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Το πρόγραμμα ανοίγει τις γιορτές με τους «Λαϊκούς Διαβάτες» τον Αντώνη και Γιώργο Δρίγκα μαζί με τον Σάκη Καζάκο οι οποίοι ενώνουν τις ιδιοσυγκρασίες τους, αποδίδοντας φανταστικά ηχοχρώματα. Με τη δική τους συνταγή ξετυλίγουν μπροστά μας ένα ρεπερτόριο συνδεδεμένο με τις μνήμες μας, με γνωστά και αξέχαστα τραγούδια, μουσικές αυθεντικές, μελωδίες μοναδικές, που θα οδηγήσουν το κέφι σας σε ρυθμούς ξέφρενους.

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα