slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια των εκθέσεων “100 Χρόνια Ελεύθερη Ξάνθη” και “Ερασιτεχνική Ομάδα Φωτογράφων Ξάνθης” (στις 19:00)

 

 

Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης “Χρήστος Παυλίδης,”Ορφέως και Πινδάρου

Στεγάζεται σε ένα αρχοντικό η οικοδόμηση του οποίου τοποθετείται στα μέσα του 19ου αιώνα. Αποτελεί ένα από τα εξαιρετικότερα δείγματα Δυτικομακεδονικής – Ηπειρωτικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα τα ξυλόγλυπτα ταβάνια, που είναι μοναδικά στην περιοχή. Βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της παλιάς πόλης και από το 1993 είναι ιδιοκτησία του Δήμου Ξάνθης. Οι δύο όροφοι του συμπεριλαμβανομένου και ενός ημιυπόγειου χώρου καλύπτουν επιφάνεια 675 τ.μ. και στη μόνιμη έκθεσή τους φιλοξενούν έργα ζωγράφων της πόλης. Επιπλέον ο ίδιος χώρος φιλοξενεί άλλες περιοδικές εκθέσεις.

 

31 Αυγούστου 2019 19:00 Εγκαίνια εκθέσεων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα

Διάρκεια εκθέσεων από 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας 10:00 – 14:30 και 18:00 – 23:00

 

  • 2ος όροφος

Έκθεση φωτογραφίας «1919-2019, 100 Χρόνια Ελεύθερη Ξάνθη»

 

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης είναι ένας καθιερωμένος πολιτιστικός θεσμός της πόλης μας, στον οποίο η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου συμμετέχει με τη διοργάνωση φωτογραφικών και εικαστικών εκθέσεων. Το 2019 αποτελεί ένα χρονικό ορόσημο για τον τόπο μας, αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωσή του και την ένταξή του στον εθνικό κορμό. Σε αυτή την επέτειο είναι αφιερωμένη η φετινή φωτογραφική έκθεση με τίτλο «100 χρόνια ελεύθερη Ξάνθη. Φωτογραφικά στιγμιότυπα», στην οποία εκτίθεται μέρος του πολύτιμου φωτογραφικού αρχείου του γνωστού συλλέκτη Αναστάσιου Τεφρωνίδη, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα και το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης. Η φωτογραφική κάμερα απαθανατίζει τις ιστορικές στιγμές ώστε αυτές να μην χάνονται στο χρόνο, αλλά να μένουν στο παρόν και να εμπνέουν για το μέλλον.

 

  • 1ος όροφος – Κεντρική αίθουσα

Έκθεση φωτογραφίας της «Ερασιτεχνική Ομάδα Φωτογράφων Ξάνθης»

Φωτογραφίες από περισσότερους από 15 ερασιτέχνες Ξανθιώτες φωτογράφους. Στην έκθεση συμμετέχει με έργα του και ο διεθνώς βραβευμένος φωτογράφος των Σερρών Νίκος Τζαναβάρης που κατέκτησε το Λούβρο με τις φωτογραφίες του

Επιμέλεια έκθεσης, Βαρβάρα Δήμου. Οργάνωση, Χρήστος Λερίδης, Μαίρη Δαληκριάδου.

 

  • Μικρή αίθουσα 1

Έκθεση «Δημιουργίες με διάφορες πέτρες» της Δήμητρας Γκεβρέκη – Κούκου

 

  • Μικρή αίθουσα 2

Έκθεση Αγιογραφίας Γεωργίας Σαρρή

 

  • Αύλειος χώρος

Ζωγραφική: ΑνθίππηΠάγκαλου, ΓαρυφαλιάΜπαρή, ΝούληΧοχλιούρου, ΝτιντέμΑλήτσογλου, Γιώργος Παπινιάν, Αναστασία Μπαΐρα, Ελπίδα Ευφραιμίδου.

Πυρογραφία: Περικλής Χονδρός, Δημήτρης Δετσαρίδης

Κοσμήματα – διακοσμητικά: ΝικολέταΜπελέρη.

Χειροποίητο κόσμημα: Δάφνη Κεχάγιογλου, Άννα Καφφετζή, Γιώτα Ευφραιμίδου.

Ψηφιακή σκιτσογραφία: Θόδωρος Γιαλάογλου

Μεικτές τεχνικές σε επιτοίχια μπούστα: Μαίρη Μαγνήσαλη.

Ομαδική έκθεση των μελών του ΚΑΠΗ Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα