slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Οι κυνηγοί είναι οι θεματοφύλακες του δάσους έναντι των πυρκαγιών…

Την Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 , πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Σερραίο Λοίζο με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ξάνθης Πύραρχο Κωνσταντίνο Πασχ. Δαδούδη. Το Δ.Σ. του συλλόγου συνοδευόταν από αντιπροσωπεία θηροφυλάκων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, αλλά και ενόψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κυνηγών Ξάνθης κ. Σερραίος εξήρε τον ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης στην διαφύλαξη του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου του Νομού, έθεσε στη διάθεση του Διοικητή και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης τόσο τον ίδιο όσο και τα μέλη του συλλόγου σε κάθε προσπάθεια φύλαξης, επιτήρησης  και πρόληψης του δασικού όγκου του Νομού.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης Πύραρχος Δαδούδης Κων/νος τόνισε ότι οι κυνηγοί είναι φίλοι και συνεργάτες στην προσπάθεια της Π.Υ. να διατηρηθεί το περιβάλλον ανέπαφο, κάλεσε τόσο τον Πρόεδρο όσο και τα μέλη του συλλόγου να καταστούν οι θεματοφύλακες του δάσους, τους ευχαρίστησε για όλες τις περιπτώσεις που εθελοντικά προσέτρεξαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην προσπάθεια της Π.Υ., και τους κάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την εθελοντική τους προσφορά.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων των πολιτών. Το περιβάλλον το δανειζόμαστε από τα παιδιά μας και οφείλουμε να το παραδώσουμε ανέπαφο.

Σχετικά Άρθρα