slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει και στην αντιπολίτευση με συνθήματα και ψέματα»

Ολοκληρωμένη και συνεκτική χαρακτήρισε τη στρατηγική της Κυβέρνησης στην οικονομία ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης,μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και το δημοσιογράφο κ. Απόστολο Χονδρόπουλο. Επιπλέον,ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν επιλεγεί για την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων.

«Η Κυβέρνηση προγραμματίζει μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τετραετίας.Τον Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 24% από 28%.Ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας θα ανακοινώσει τον επόμενο μήνα την πλήρη άρση των υφιστάμενων από το 2015 κεφαλαιακών περιορισμών, όπως και την συμφωνία για πρόωρη αποπληρωμή του 1/3 του χρέους  στο Δ.Ν.Τ., ύψους 8,5 δις ευρώ», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, εκτιμώντας ότι «θα επιτευχθούν πλεόνασμα 3,5%  το 2019 και ανάπτυξη 2%,  δεδομένης της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος».

Ακόμη, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε ότι «βασικός στόχος είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% για τη διετία 2021 – 2022». Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε τα ταξίδια του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε Παρίσι, Βερολίνο και Χάγη, που στόχο έχουν «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη χώρα μας από τους πιστωτές, ώστε παράλληλα και με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, να αρχίσει η συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μέσα στο 2020».Επιπλέον, ο κ. Λαζαρίδης εγκάλεσε την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για συρρίκνωση της ανταγωνιστικότητας, διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και  υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.«Αυτή την οικονομική πραγματικότητα οι Έλληνες τη βίωσαν και επέφεραν πολιτική αλλαγή με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου»,τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

Τέλος, για την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης και την κριτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι έγινε με  υπόδειξη του Σ.Ε.Β, ο κ Λαζαρίδης απάντησε ότι «η ρητορική ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ο κ Τσίπρας προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο του ρόλο στην αντιπολίτευση, αλλά εξαντλείται σε συνθήματα και ψέματα».

Σχετικά Άρθρα