slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης | Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δουλεύει σκληρά για να αλλάξει την Ελλάδα

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει ρεαλιστικό σχέδιο και όραμα για το αύριο της χώρας. Γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει η Πατρίδα μας να πάει μπροστά». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και το δημοσιογράφο κ. Φ. Πανταζή, ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

«Το αναπτυξιακό μας πλάνο περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ένα πιο φιλικό, πιο λειτουργικό και πιο επιτελικό Κράτος», αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης και προσθέτει: «Παράλληλα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε καίριες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στοχευμένες δράσεις στην Παιδεία, την Υγεία, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Δεύτερον, ήδη, ο Πρωθυπουργός έχει δείξει στην πράξη τόλμη, αποφασιστικότητα και ταχύτητα. Το πρώτα νομοσχέδια κατατέθηκαν ήδη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με γοργό και σίγουρο βηματισμό δίνει με έμφαση το στίγμα του από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης. Δεν θα αφήσουμε καμία μέρα να πάει χαμένη. Δουλεύουμε σκληρά για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Για το θέμα του ασύλου ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνει: «Η εντολή που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 Ιουλίου είναι ξεκάθαρη. Να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά και να πάψει να μένει αγκιστρωμένη σε αντιλήψεις του χθες. Ο Πρωθυπουργός με τρόπο ξεκάθαρο σε όλες του τις τοποθετήσεις τόσο για τη δημόσια ασφάλεια όσο και για την Παιδεία,  τόνιζε προεκλογικά προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση του ασύλου της ανομίας. Δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να λυμαίνεται τα δημόσια πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια θα αποδοθούν στους φοιτητές, τους καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό τους. Γιατί σε αυτούς ανήκουν και όχι στους μπαχαλάκηδες και στους εμπόρους ναρκωτικών».

Σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Κυβέρνηση για το Μάτι,  ο βουλευτής Καβάλας τονίζει: «Για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για όλα τα θεμελιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες και οι κάτοικοι της περιοχής. Συγκεκριμένες, κοστολογημένες δράσεις που χρηματοδοτηθούν κατά κύριο λόγο από το ξεμπλοκάρισμα των 31.000.000 ευρώ που λιμνάζουν εδώ και ένα  χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των πυρόπληκτων. Με τα χρήματα αυτά, θα μπορέσουν οι συμπολίτες μας με βαριά εγκαύματα να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και  σε κάθε άλλη ιατρική παροχή. Επιπλέον, οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ. Το μέτρο αυτό αφορά συνολικά σε 4.334 κατοίκους. Επίσης, για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφή, θα διατεθεί ποσό 20.000.000 ευρώ. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα δεν το αφήνουμε για αύριο. Αυτό είναι το δόγμα της νέας Κυβέρνησης».

Σχετικά Άρθρα