slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Έντονες αντιδράσεις των Κατοίκων του Ευμοίρου για την εγκατάσταση του ΚΕΘΕΑ στο χωριό | Απόφαση Διαύγειας

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε κεντρικό καφενείο του Ευμοίρου Ξάνθης. Οι κάτοικοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Δήμου Ξάνθης να παραχωρήσει μέρος του Δημοτικού κοινοτικού καταστήματος για χρήση από το ΚΕΘΕΑ ως κέντρο ενημέρωσης εξαρτημένων ατόμων.

Η συνάντηση – διαμαρτυρία είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα μιας και οι πάνω από 50 κάτοικοι που παραβρέθηκαν στο σημείο δεν είναι ακόμη ενημερωμένοι επίσημα για το τι ακριβώς θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα. Για το λόγο αυτό συγκρότησαν πενταμελή επιτροπή η οποία θα μεταβεί στο Δήμο της Ξάνθης από αύριο Δευτέρα θα μιλήσει και με τους υπεύθυνους του έργου για να μάθει την ακριβή λειτουργία του κέντρου απεξάρτησης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει καινούργια συγκέντρωση για να ληφθούν ανάλογες αποφάσσεις.

Οι κάτοικοι πάντως από αυτά που είδαν στην απόφαση οποία αναρτήθηκε στην διαύγεια είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και αρκετοί είναι και αρνητικοί στην εγκατάσταση της συγκεκριμένης μονάδας στο χωριό τους.

Το κοινοτικό κατάστημα  μέρος του οποίου  θα παραχωρηθεί στο ΚΕΘΕΑ:

Από την Συνάντηση του Σαββάτου:

Η Απόφαση στη Διαύγεια:

 

Σχετικά Άρθρα