slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Πάνω από 1000 Ξανθιώτες είπαν ΌΧΙ στην ασφαλτόστρωση της “Θηλιάς” ( Φωτογραφίες και video από την κεντρική πλατεία)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Ένα μεγάλο όχι είπαν οι Ξανθιώτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να ασφαλτοστρωθεί η περιοχή της Θηλιάς Ξάνθης που βρίσκεται στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης. Την διαμαρτυρία διοργάνωσαν 4 σύλλογοι στης Ξάνθης ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης   «Ο Πήγασος», ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος  Δρομέων Ξάνθης Xanthi Runners και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης…

Αμέσως μετά όλοι οι διαμαρτυρόμενοι μετέβησαν στο δασαρχείο της Ξάνθης και επέδωσαν το ψήφισμα.

Υπογράφουμε ηλεκτρονικά εδώ 

Η xanthinews.gr βρέθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία και κατέγραψε το γεγονός

Δείτε το live video:

Δείτε βίντεο από την πορεία:

Δείτε φωτογραφίες:

 

Η επιστολή που έστειλαν οι σύλλογοι στα ΜΜΕ:

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη, από τις λίγες στην Ελλάδα, με ένα τόσο όμορφο φυσικό περιβάλλον γύρω της. Η περιοχή των Μοναστηριών έχει εξελιχθεί σε ένα χώρο άθλησης και αναψυχής για χιλιάδες πολίτες της πόλης μας. Χρησιμοποιείται  καθημερινά για βάδισμα, τρέξιμο, ποδήλατο και κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα.

Η περιοχή αυτή- που πολλοί θα ζήλευαν- θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα από μια απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που γεννά πολλά ερωτηματικά. Παρά τις διαμαρτυρίες  και τις ενστάσεις των Συλλόγων μας η Περιφέρεια και το Δασαρχείο προχωρούν στη δημοπράτηση της ασφαλτόστρωσης του δασικού δρόμου της Θηλιάς βάζοντας σε κίνδυνο ή διώχνοντας όλες αυτές τις ήπιες φυσιολατρικές και αθλητικές δράσεις και αλλάζοντας το χαρακτήρα του περιαστικού δάσους της Ξάνθης.

Αμφισβητούμε τη σκοπιμότητα του έργου αυτού.  Δεν μας πείθουν τα επιχειρήματα για ταχύτερη πρόσβαση των μονάδων πυρόσβεσης,  για ευκολότερη εκτέλεση περιπολιών στα πλαίσια προστασίας του θηραματοπονικού πλούτου,  για πρόσβαση σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και για την αύξηση του αριθμού των φυσιολατρών, που επικαλούνται οι μελετητές. Όσο δε για τη χρησιμοποίηση του δρόμου σαν  εναλλακτική οδική επιλογή προς ορεινούς οικισμούς,  ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι χρειάζονται βελτίωση άλλα τμήματά του δρόμου και όχι αυτό που αποφασίστηκε- τα πρώτα 3,5 χιλόμετρα!

Καλούμε λοιπόν όλους εσάς, τους πολίτες της Ξάνθης,  να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ και να αποτρέψουμε την πληγή που θα ανοίξει αυτό το έργο.

 

Σας περιμένουμε όλους τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 07.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία να σώσουμε το δώρο αυτό της πόλης μας ώστε να το χαίρονται και τα παιδιά μας!

 

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης

Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης   «Ο Πήγασος»

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος  Δρομέων Ξάνθης Xanthi Runners

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα