slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Αμβροσιάδης πέρασε την Χρ. Δημούδη: Ανατροπή στα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στον Συνδυασμό Τσέπελη

Ανατροπή των αποτελεσμάτων που εξέδωσε το πρωτοδικείο Ξάνθης είχαμε το βράδυ του Σαββάτου όταν μετά από επανακαταμέτρηση των σταυρών του Πάνου Αμβροσιάδη και την Χρυσούλας Δημούδη διαπιστώθηκε ότι ο κ. Αμβροσιάδης έχει λάβει τελικά 387 ψήφους και η κα Δημούδη 380.

Η καταμέτρηση έγινε διότι την προηγούμενη μέρα άλλο μέλος του συνδυασμού του κ. Τσέπελη είχε υποβάλει ένσταση κατά των αποτελεσμάτων και από 166 ψήφους που είχε στην αρχή ανέβηκε στις 322!!! Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το ότι σε εκλογικό κέντρο που ψήφιζαν αρκετοί συγγενείς του Π. Αμβροσιάδη βρέθηκαν μόνο 1-2 ψήφοι οδήγησε τον στενό συνεργάτη του νέου Δημάρχου Μ. Τσέπελη να ενημερώσει τον συνδυασμό και να υποβάλει αίτηση για να καταμετρηθούν εκ νέου οι ψήφοι του. Το ίδιο έκαναν και άλλοι υποψήφιοι από διάφορους συνδυασμούς.

Τελικά η κα Δημούδη που εκλέχθηκε 10 η με 372 ψήφους ανέβηκε στους 380 αλλά ο κ. Αμβροσιάδης από τους 366 ανέβηκε στους 387.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις η καταμέτρηση ανέβασε τους τελικούς ψήφους αλλά δεν άλλαξε την σειρά κατάταξης. Η κα Ψωμά από 349 έφτασε τους 369 ψήφους αλλά παραμένει 12 η.

Βέβαια αυτή η ένσταση ΔΕΝ αλλάζει το γεγονός ότι η κα Χρυσούλα Δημούδη έχει εκλεγεί μαζί με άλλους 9 τους συνδυασμού του Μ. Τσπέπελη και θα είναι τον Σεπτέμβριο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης αν και τελικά φαίνεται να λαμβάνει περισσότερους ψήφους για να προσβάλει την απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης πρέπει να πάει στο Εκλογοδικείο της Κομοτηνής, και να ξεκινήσει μια χρονοβόρα διαδικασία. Φυσικά αυτό θα γίνει μόνο μετά από συνεννόηση με τον νέο Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη.

Όσο αφορά τον Π. Αμβροσιάδη, αυτή η εξέλιξη (που τον φέρνει μέσα στην 10άδα) τον δικαιώνει στον αγώνα που έδωσε, και δικαιώνει ηθικά και όσους τον στήριξαν με την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου.

Σχετικά Άρθρα