slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Οι τρεις βουλευτές και οι κυρίες, Κιόρπε και Αγοραστού στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα Ξάνθης

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, καθώς μετά την συντριπτική ήττα τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις τοπικές, το κλίμα έχει γίνει βαρύ, με τον εμφύλιο στο εσωτερικό του κόμματος παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

Έτσι τις τελευταίες ώρες επικρατεί σφαγή για τα ψηφοδέλτια. Τα ονόματα που προτείνουν οι κατά τόπους Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αρχίζουν να φτάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με την αρμόδια κομματική επιτροπή να ξεκινάει, πιθανότατα από σήμερα, τις ανακοινώσεις ονομάτων.

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία αναλαμβάνει και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο. Η υπουργός θα καταλάβει την μια από τις δυο θέσεις που έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός να δώσει σε κομματικά στελέχη. Την δεύτερη θέση θα την καταλάβει ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Η… «σφαγή» που αναμένεται είναι πέρα από κάθε φαντασία: υπολογίζεται ότι από τους σημερινούς 152 βουλευτές, που ανήκουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δεν θα επανεκλεγούν περί τους 100!

Τοπικά υπάρχει μεγάλη απογοήτευση μιας και τρεις κυβερνητικοί βουλευτές δεν μπόρεσαν να στηρίξουν δυνατά τον κομματικό συνδυασμό του Σύριζα στον Δήμο της Ξάνθης ούτε και την συνεργασία τους με τον Τσολακίδη στα Άβδηρα, την ίδια ώρα που ο παντοδύναμος Αλέκος Κοντός αν και εκτός βουλής κόβει και ράβει σε όλο τον νομό.

Σε σχέση με το ψηφοδέλτιο οι πληροφορίες μας λένε για την συμμετοχή σε αυτό των ήδη 3ων εκλεγμένων Ζεϊμπεκ, Γιαννακίδη και Στογιανίδη και την πλαισίωσή τους από τις κυρίες Σάσα Κιόρπε και Βασιλική Αγοραστού. (δεν μένει παρά να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από το κόμμα τις επόμενες μέρε).

Σχετικά Άρθρα