sliderΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Κοντά στις πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας και τις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Ξάνθης ο Γρηγόρης Στογιαννίδης

Ο Βουλευτής Ξάνθης του Σύριζα Γρηγόρης Στογιαννίδης επισκέφθηκε προχθές το Παράρτημα Ατόμων με αναπηρία Ξάνθης. Η δομή λειτουργεί πλέον ως ΝΠΔΔ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλήρως στελεχωμένη με μόνιμο προσωπικό και συμβασιούχους, φιλοξενώντας 45 συμπολίτες μας, και επιτελώντας σημαντικό κοινωνικό έργο στην πόλη μας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως βουλευτής ο κ. Στογιαννίδης συνέβαλε στο να αποκτήσει το Παράρτημα ένα καινούριο λεωφορείο 32 θέσεων -που έλειπε από τη Δομή- για την καθημερινή μετακίνηση των ατόμων που φιλοξενούνται εκεί.

Στην προχθεσινή του επίσκεψη ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια του Παραρτήματος καθώς και από τον Σύλλογο γονέων ότι υπάρχει ανάγκη για την προμήθεια και ενός μικρότερου λεωφορείου, το οποίο θα αντικαταστήσει το παλαιότερο και δεσμεύθηκε ότι θα φροντίσει προσωπικά για την αντικατάστασή του. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάγκη δημιουργίας δομών προστατευμένης εργασίας και κατοικιών αυτόνομης -ημιαυτόνομης διαβίωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Στογιαννίδη «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία, στηρίζει τις συγκεκριμένες δομές και θα συνεχίσει να τις στηρίζει ενισχύοντάς τες σε πανελλαδικό επίπεδο».

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην ΤΟΜΥ και το ΚΕΦΙΑΠ, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας τους.  Επισήμανε ότι στόχος είναι η πλήρης λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ και η λειτουργία της εσωτερικής πισίνας για άτομα ΑΜΕΑ του νομού μας.

Σχετικά Άρθρα