slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Καταγγελίες φοιτητών… μας ταΐζουν μουχλιασμένο ψωμί!!! (Ε! Συριζαίοι, βγάλτε μια ανακοίνωση για τα παιδιά μας… άντε περιμένω)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Επιστροφή στην «κανονικότητα»…

Από την αρχή της χρονιάς ο Σύλλογός μας έδωσε μάχες ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, στις απολύσεις των εργαζομένων της λέσχης, στις εξώσεις φοιτητών που παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους, στην μετατροπή της λέσχης σε κέτερινγκ, στην συνολικότερη απαξίωση των φοιτητικών παροχών. Πάγιο αίτημα μας ήταν η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας, η απομάκρυνση κάθε εργολαβίας από τη φοιτητική μέριμνα.

Ο αγώνας δε σταματάει!

Δεν μας ξεγελάνε! Ξέρουμε πολύ καλά ότι η υποβάθμιση αυτή των σπουδών μας θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, απ’ τη νέα χρονιά όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει. Ο ίδιος ουπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλουσε δηλώσεις του στις 11/6 σχετικά με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «… Εμείς έχουμε ολοκληρώσει ένα σχέδιο πενταετίας με πρώτη την Εστία που πρόκειται να γίνει στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο που θα είναι με ΣΔΙΤ 3.000 κλινών. Οι 1.000 θα είναι απολύτως δωρεάν, 1.000 με πολύ χαμηλό επιδοτούμενο ενοίκιο και 1.000 με κανονικό ενοίκιο.» ……. «Δεν μπορούν να μένουν επ’ άπειρον παιδιά στις Εστίες.»  …… «Ως προς την εστίαση, δεν μπορεί στις προσφυγικές δομές ένα γεύμα να στοιχίζει 5 ευρώ και για τα Πανεπιστήμια να στοιχίζει 1,80. Ο λόγος είναι ότι είναι αίτημα όλοι να τρώνε στις εστίες. Το μάξιμουμ εισόδημα που πρέπει να έχει κάποιος για να τρώει στις εστίες είναι 45.000 ευρώ. Προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε αυτό και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αντιδράσεις από τους φοιτητές.» ….. «Για την φοιτητική μέριμνα πρέπει με τολμηρό αλλά όχι μίζερο τρόπο να θέσουμε στο τραπέζι το θέμα των συγγραμμάτων. Δίνουμε 70 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τα συγγράμματα. Δεν λέμε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει, αλλά να έχουμε ένα παράλληλο σύστημα ηλεκτρονικών συγγραμμάτων.»

Ο κ. Γαβρόγλου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όποια κυβέρνηση προκύψει θα πρέπει να γνωρίζουν το εξής:

Θα μας βρουν μπροστά τους! Όλα όσα κάνουν τη ζωή μας χειρότερη θα μείνουν στα χαρτιά!

Σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα, την Δευτέρα 17/6 στο βραδινό το ψωμί είχε πάνω μούχλα!! Τέτοια γεγονότα αποδεικνύουν το μέγεθος της κοροϊδίας της κυβέρνησης όταν μιλάει για «έξοδο απ’ τα μνημόνια» και «επιστροφή στην κανονικότητα». Δε θα περιμένουμε να βλέπουμε τις συνθήκες των σπουδών και της διαβίωσής μας να χειροτερεύουν!

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση αλλά και τον εργολάβο Χούτο που έχει αναλάβει τη σίτισή μας…

Δε κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!

Σε κάθε προσπάθεια περεταίρω υποβάθμισης των φοιτητικών παροχών θα μας βρουν απέναντι τους όλους μαζί, σα μια γροθιά!

Απαιτούμε:

  • Αύξηση εδώ και τώρα της κρατικής χρηματοδότησης στην παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.
  • Ούτε σκέψη για ενοίκιο στις εστίες!
  • Εδώ και τώρα αναβάθμιση στην ποιότητα του φαγητού. Αύξηση στη ποσότητα!
  • Ούτε σκέψη για έξωση από τις εστίες φοιτητών που παλεύουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
  • Έξω οι εργολάβοι από τη φοιτητική μέριμνα. Φοιτητική μέριμνα αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κανένας έλεγχος των φοιτητών στη λέσχη! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους!
  • Ούτε σκέψη για κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων!

Σχετικά Άρθρα