slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Η Άγια Ζώνη σήμερα σε Στρατό και Σώματα Ασφαλείας στην Ξάνθη ( Φωτογραφίες)

Κατόπιν αιτήσεως των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γερόντας Εφραίμ απεδέχθη το αίτημα τους και μετέφερε την Τίμια Ζώνη αρχικά στο Λιμεναρχείο Πόρτου Λάγους όπου την υποδέχθηκε ο Υπολιμενάρχης κ.Κιλίτσης Απόστολος και τα στελέχη του λιμενικού σωματος.

Την Αγία Ζώνη προσεκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων. Ακολουθώς η Αγία Ζώνη μετεφέρθη στο Στρατόπεδο «Αποστολίδη» όπου εδρεύει το Δ’ Σώμα Στρατού στην Ξάνθη και την υποδέχθηκε ο αντιστράτηγος Χαράλαμπός Λαλούσης  και τέθηκε σε προσκύνηση για τα στελέχη και τις οικογενειες τους.

Εν συνεχεία η Αγία Ζώνη επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης όπου την υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Χρήστος Σταμπουλής. Εψάλη δέηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και ευλογήθηκαν τα στελέχη και οι παρευρισκόμενοι πιστοί.  Ο Γέροντας Εφραίμ ευχήθηκε η Αγία Ζώνη να είναι ασπίδα στο έργο και το καθήκον που επιτελούν και ανέφερε θαυμαστό γεγονός διαφυλάξεως αστυνομικού που τον έσωσε η Αγία Ζώνη. Ο Αστυνομικός Διευθυντής από την πλευρά του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της ελληνικής αστυνομίας.

Τελευταίος σταθμός για την Αγία Ζώνη ήταν το πυροσβεστικό σώμα Ξάνθης. Εκεί την υποδέχθηκε ο Πύραρχος Δαδούδης Κων/νος και τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος με τις οικογένειές τους. Ήχησε πανηγυρικά η καμπάνα του παρεκκλησίου των Τριών Παίδων εν καμινω, που είναι οι προστάτες του σώματος, ενώ εψάλη δέηση υπέρ υγείας των πυροσβεστών.

Ο Πύραρχος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ και ζήτησε την ευλογία της Παναγίας να διαφυλάττει τις ζωές και την περιουσία των ανθρώπων.

Σε ανάμνηση του περάσματος της Αγίας Ζώνης ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε μια εικόνα της Αγίας Ζώνης και βιβλίο με τα θαύματα της. Η Ιερά πομπή θα συνεχίσει για την Αλεξανδρούπολη και την Ιερά Μονή Ν. Μακρής.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα