slider Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Κωνσταντινούπολη: Νικητής ξανά ο Ιμάμογλου… χαμένος ο Ερτογάν!

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και νικητής της πρώτης ψηφοφορίας των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξασφαλίζει για δεύτερη φορά την νίκη στην σημερινή επαναληπτική ψηφοφορία με το 53,6% των ψήφων, μετά την καταμέτρηση του 94,5% των ψήφων (CNN TURK).

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, ηττάται για δεύτερη φορά στην ψηφοφορία με ποσοστό 45,4%.
Σε δηλώσεις του ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε πως «προηγείται ο Εκρέμ Ιμάμογλου, τον συγχαίρω», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του, σημειώνοντας ότι οι σημερινές εκλογές δείχνουν το πόσο καλά λειτουργεί το δημοκρατικό πολίτευμα.

Νωρίτερα, με μικρά προβλήματα και παρατράγουδα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, στις επαναληπτικές εκλογές του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης με τις κάλπες να έχουν κλείσει.

Στις σημερινές εκλογές είχαν δικαίωμα ψήφου πάνω από 10 εκ. δημότες. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις το ποσοστό της συμμετοχής αναμένεται να είναι υψηλό.
Νωρίτερα, σε διάφορα εκλογικά κέντρα της Πόλης ψήφισαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, οι υποψήφιοι για το αξίωμα του δημάρχου της Πόλης και διάφοροι πολιτικοί.

Σχετικά Άρθρα