Εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» από τον Φ.Δ. Νέστου – Βιστωνίδας- Ισμαρίδας (φωτογραφίες) - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» από τον Φ.Δ. Νέστου – Βιστωνίδας- Ισμαρίδας (φωτογραφίες)

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου, σε συνεργασία με την “Energean”, πραγματοποίησε εκδήλωση καθαρισμού της παραλίας Ερασμίου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέραν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης και του εργαζόμενους της Energean και 43 μαθητές της Δ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, 14 μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής, καθώς και 27 φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης,  Δρ. Γεώργιου Γκαϊντατζή και του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Energean  στην Ελλάδα, κ. Δημήτριου Γόντικα. Ακολούθησε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στον Φορέα Διαχείρισης και την “Energean”, από τον κ. Γκαϊντατζή και τον κ. Γόντικα, παρουσία της Υπεύθυνης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean κ. Ίλιας Ρήγα και της Διευθύντριας του Φορέα Διαχείρισης κ. Δέσποινας Μιχαηλίδου, με στόχο την ανάδειξη και προστασία των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της περιοχής Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου, αλλά και την ευρύτερη συνεργασία σε θέματα περιβαλλοντικής ευθύνης και διαχείρισης σχετικών δράσεων. Το πρώτο βήμα στη συνεργασία αυτή, είναι η ανάληψη από την Energean, του κόστους συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου τηλεμετρικών σταθμών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσω του οποίου παρακολουθούνται οι αβιοτικές παράμετροι των υδάτων των ποταμών και των λιμνών της περιοχής.

Στη συνέχεια, τα παιδιά έπαιξαν περιβαλλοντικά παιχνίδια που ετοίμασε ο Φορέας Διαχείρισης, και καθαρίστηκε η παραλία αφού μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες γάντια, σακούλες και καρτέλες καταγραφής απορριμμάτων. Για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών που υπάρχει στις ακτές μας, με επικρατέστερα τα πλαστικά.

Μικροί και μεγάλοι, εκτός από την εμπειρία και τους προβληματισμούς που ίσως αποκόμισαν από την εκδήλωση πήραν μαζί τους και αναμνηστικά δωράκια, όπως μπλουζάκια, υφασμάτινες τσάντες, παιδικούς οδηγούς πουλιών και ημερολόγια του 2019.

Ο Φορέας Διαχείρισης θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και τον Δήμο Τοπείρου για την περισυλλογή των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν. Ραντεβού στην επόμενη εκδήλωση για το περιβάλλον.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Σχετικά Άρθρα