Ελλάδα Τελευταία Νέα

Άγιο Όρος: Συναγερμός για την κλοπή ταμάτων από την Παναγία Πορταΐτισσα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ –ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στην κλοπή ταμάτων από την Εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας από τη Μονή Ιβήρων Αγίου Ορους προχώρησε βέβηλος κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο δράστης παραβίασε την Ιερά Εικόνα κλέβοντας τάματα και τράπηκε σε φυγή. Αργότερα, έγινε αντιληπτή η κλοπή και ενημερώθηκαν οι αρχές.
Εν τέλει, ο δράστης εντοπίστηκε αφού πρώτα πέταξε τα τάματα σε φαράγγι, τα οποία εν τέλει βρέθηκαν σε μια κρυψώνα που είχε δημιουργήσει. Να σημειωθεί πως ακόμη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση σύλληψης του ιερόσυλου.
Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους, κ. Κώστας Δήμτσας, μίλησε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ περιγράφοντας το δυσάρεστο περιστατικό στο ΄΄ Περιβόλι της Παναγιάς ΄΄ : «Γύρω στις 3 τα ξημερώματα μπήκε ο μοναχός να ανάψει το καντήλι της Παναγίας για την Ακολουθία του Ορθρου και διαπίστωσε ότι έλειπαν τα τάματα από την Εικόνα της Παναγίας Πορταίτισσας κι η εικόνα της Παναγίας δεν ήταν στο προσκυνητάρι αλλά σε στασίδι »
Ο κ. Δήμτσας πρόσθεσε ΄΄Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και κατά τις έρευνες βρέθηκε ως εκ θαύματος αποτύπωμα πατημασιάς του δράστη όπου έγινε αντιληπτό ακόμη και το νούμερο του παπουτσιού του, η σύλληψή του εκτιμώ ότι είναι θέμα ωρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράσης κινήθηκε και προς το κελλί του π. Βασίλειου Γοντικάκη.
Αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι φέρεται ο δράστης να είναι Ρουμανικής καταγωγής και μπήκε κρυφά μέσα στο ναό σπάζοντας το τζάμι ενός παράθυρου για να μπορέσει να αποσπάσει τα τάματα που ήταν αφιερωμένα στην Εικόνα της Παναγίας .
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ.

https://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/agio-oros-synagermos-gia-tin-klopi-tamaton-apo-tin-panagia-portaitissa/

Σχετικά Άρθρα